vestnik

Marino Kegl v finalu mednarodnega teniškega turnirja gluhih

Vestnik.si, 11. 5. 2024
Osebni arhiv
Marino Kegl se je z dobrimi dvoboji prebil do polfinala mednarodnega teniškega turnirja gluhih v Murski Soboti.
Šport

V današnjem polfinalu se je pomeril z Madžarom.

Na teniških igriščih v Murski Soboti te dni potekal mednarodni turnir gluhih Slovenia Deaf Open 2024. Slovenske barve na turnirju zastopa Marino Kegl iz Murske Sobote, ki bo ta turnir izkoristil kot del priprav na evropsko prvenstvo gluhih v tenisu, ki bo med 22. in 29. junijem v avstrijskem Beljaku. 

Prvi dan turnirja sta bili odigrani dve koli. Kegl je v 1. kolu s 6 : 3 in 6 : 3 premagal Francoza Pierra De Garama ter se uvrstil v četrtfinale, kjer je s 6 : 0 in 6 : 0 premagal še Poljaka Lukasza Janiczka in si tako zagotovil nastop v današnjem polfinalu. Tam se je okrog poldneva pomeril z drugo uvrščenim na svetovni lestvici gluhih, Madžarom Gaborjem Mathejem in ga tudi premagal. V finalnem obračunu, ki bo jutri ob 10. uri, se bo pomeril z Indijcem Prithvijem Sekharjem iz Indije, ki je v drugem polfinalnem obračunu premagal Jaroslava Smedka iz Češke.

slovenia-deaf-open-2024, murska-sobota, marino-kegl
Osebni arhiv
Marino Kegl se je z dobrimi dvoboji prebil do polfinala mednarodnega teniškega turnirja gluhih v Murski Soboti.

V ženski konkurenci so si polfinale zagotovile Katerina Blascikova iz Češke in Sara Twardowska iz Poljske ter Jana Janosikova iz Slovaške in Yeva Flierko iz Ukrajine. 

Turnir se bo s podelitvijo nagrad najboljšim zaključil jutri. 

marino-kegl mednarodni-teniški-turnir-gluhih slovenia-deaf-open-2024 murska-sobota