vestnik

Maroša: "Tudi zmaga na derbiju je vredna tri točke"

Vestnik.si, 25. 11. 2023
Vestnik.si
Amadej Maroša.
Šport

Pred nedeljskim severovzhodnim derbijem med Muro in Mariborom (15.00, prenos na Šport TV) sta na novinarski konferenci v Fazaneriji svoje misli razkrila Vladimir Vermezović in Amadej Maroša. Razmišljanje trenerja črno-belih smo že povzeli, danes je na vrsti napadalec Mure.

Maroša priznava, da derbi ni ravno tekma kot vse druge: "Takšna srečanja je lepše igrati že zaradi samega vzdušja, ki ga pripravijo navijači. Derbiji z Mariborom v Fazaneriji so nekaj posebnega, po drugi strani pa ti zmaga na derbiju prinaša prav tako tri točke kot zmaga na katerikoli drugi tekmi, tako da se s te strani prav nič na razlikuje od ostalih dvobojev."

Sam pričakuje čim boljšo igro svoje ekipe: "Šli bomo na zmago, na igrišču pa se bo videlo, ali smo se upravičeno nadejali treh točk. Dobro smo pripravljeni, nasprotnika poznamo, saj trener Šimundža večinoma igra z enako postavo."

novinarska-konferenca, mura---maribor, amadej-maroša
Vestnik.si
Amadej Maroša.

Srečanje z nekdanjim najuspešnejšim trenerjem Mure tokrat ne bo v prvem planu: "Nas bolj motivira stanje na lestvici. Smo na šestem mestu, s čimer nismo zadovoljni, zato želimo do zimskega odmora osvojiti čim več točk."

Po njegovem mnenju se lahko Mura povzpne za več mest na lestvici: "Vsekakor si želimo priti čim višje. Med reprezentančnim premorom smo se zato intenzivno pripravljali, tako da bomo vse preostale tekme jesenskega dela skušali odigrati na največji možni ravni."  

Od 64. minute naprej je zaigral tudi na pokalni tekmi v Šenčurju, kjer pa ni dosegel zadetka. Upa, da bo na derbiju drugače: "Na takšnem težkem in zahtevnem igrišču, kot je bilo v Šenčurju, ima prednost branilec, na zelenici Fazanerije pa ima prav gotovo prednost napadalec."

novinarska-konferenca, mura---maribor, amadej-maroša
Vestnik.si
Amadej Maroša.

novinarska-konferenca Mura-maribor amadej-maroša