vestnik

Martin Šroler: "Več poudarka je na 'pressingu'"

Vestnik.si, 3. 3. 2023
Aleš Cipot
Martin Šroler: "Želimo končno spet razveseliti svoje privržence."
Šport

Pred nedeljskim obračunom Mure z Mariborom so pri soboškem klubu pripravili novo konferenco, na kateri sta na vprašanja novinarjev odgovarjala vezist Martin Šroler in trener Dejan Grabić. Za začetek vam razkrivamo, kaj je povedal Šroler.

Kako ste se privadili na novega trenerja?

"Menjave so v nogometu nekaj normalnega. Kaj dosti časa sedaj ni bilo, treba se je bilo hitro privaditi in nadaljevati s treningi. Vsak trener ima svoj stil ter svoj pogled na igro in treninge."

Kakšne razlike v načinu treniranja so pod novim trenerjem v primerjavi s prejšnjim?

"Jasno je, da vsak trener prinese nekaj svojih značilnosti. Zdaj dajemo več poudarka 'pressingu' in igri, prej pa smo morda več delali na taktičnih zamislih." 

Kakšna so razmišljanja pri vas igralcih pred spopadom z Mariborom?

"Po prvih štirih letošnjih krogih smo bili razočarani, saj nismo izpolnili pričakovanj, čeprav smo imeli priložnosti za boljše rezultate. Moramo nadaljevati z delom in upamo, da bomo že v nedeljo prišli do bolj pozitivnega izida, ki se bo nato nadaljeval še v naslednjih krogih."

Vendar z Mariborom ne bo ravno lahko.

"Gre za zelo kakovostno moštvo, ki trenutno igra izjemno dobro. A ima vseeno tudi svoje pomanjkljivosti, mi pa računamo tudi na podporo naših navijačev v Fazaneriji. Maribor je v naletu, ki ga bomo zdaj skušali zaustaviti, pri tem pa nas bo gnalo tudi to, da želimo po štirih slabših tekmah končno spet znova razveseliti svoje privržence."

Zadnjič vas je na srečanju s Taborom mlad navijač prosil za dres. Ste mu ga že dali?

"Da, da. To sva takoj uredila." (smeh)

Aleš Cipot
Martin je že izpolnil željo tega mladega navijača.
novinarska-konferenca mura maribor martin-šroler