vestnik

Matic Maruško: "Pričakujem poln stadion"

Vestnik.si, 19. 7. 2024
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Mure pred tekmo z Nafto
Šport

Po odhodu Žige Kousa je prvi kapetan Mure postal Matic Maruško. Na novinarski konferenci je razkril svoje misli in pričakovanja pred prekmurskim derbijem z Nafto.

"Pričakujem poln stadion, dobro vzdušje in zanimivo tekmo," je za začetek povedal Maruško. 

Sam je že v preteklosti okusil slast in strast prekmurskih derbijev. Je ta zdaj morda nekoliko drugačen?

"Derbi je vedno nekaj posebnega. Vendar pa tako kot na vseh ostalih tekmah tudi tu zmaga prinaša samo tri točke in nič več."

Sedaj bo že začel v vlogi kapetana.

"To ne bo prvič. Navajen sem na to vlogo, tako da to zame ni nič novega. Naredil pa bom vse, da bo ekipa motivirana, kot je potrebno."

Kakšno je vzdušje v ekipi?

"Vzdušje je dobro, pozitivno. Vsi smo v pričakovanju začetka prvenstva. Na srečo imamo mi že takoj derbi in verjamem, da smo nanj ustrezno pripravljeni."

Kako se pripraviti na ekipo Nafte, ki je popolnoma spremenjena?

"Res se je njihova ekipa zelo spremenila, vendar spremljamo nove igralce in se v procesu treninga pripravljamo nanje, tako da menim, da nam tu kakšnih večjih presenečenj ne morejo pripraviti."

Vendar same igre nove Nafte natančno igralci Mure vseeno ne poznajo, saj gre za šestnajst novih obrazov. Maruško iz preteklosti pozna samo veterana Zorana Lesjaka. 

"Resda same igre Nafte igralci Mure ne poznamo, so jo pa spremljali naši trenerji, tako da vemo, v kakšni formaciji igrajo Lendavčani in kaj približno se lahko pričakuje od njih. Tudi na to smo se pripravili, kot je treba."

V Lendavi samozavestno najavljajo, da iz Murske Sobote ne bodo odšli brez točk.

"Vsak ima svoja pričakovanja. Imamo jih tudi mi. A mi smo tisti, ki igramo doma in si tako kot oni želimo zmagati. Tako da gremo v boj." 

So kakšni poškodovani v ekipi Mure?

"Zdaj na novo ne, nekaj težav imajo samo tisti, ki so bili že prej poškodovani."

Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Mure pred tekmo z Nafto
novinarska-konferenca nš-mura nafta-1903 matic-maruško