vestnik

Maščevanje dvojčkov na derbiju, delo (žal) tudi za policijo

R. B., 3. 4. 2023
Tekma med Muro in Nafto.
Šport

Policisti so na obračunu med Nafto in Muro morali poklicati tudi okrepitve.

V 19. krogu kadetske lige se je zgodila sprememba na vrhu lestvice. Tja so se po zmagi z 1:0 nad vrstniki Olimpije v Ljubljani zavihteli celjski upi, edini gol je dosegel Kenan Kurtović, v starostni kategoriji U-19 pa je na prvem mestu še naprej Ilirija; po srhljivki v mestnem spopadu je s 3:2 ugnala Bravo. Za trenutek odločitve je v 92. minuti poskrbel Tin Štricelj.

nafta, mura, mladinci
Tekma med Muro in Nafto.


Največ gledalcev se je po pričakovanjih zbralo na prekmurskem obračunu med Nafto in Muro v Veliki Polani, kjer Lendavčani gostijo svoje tekmece. Bilo jih je dobrih 400, v nadvse razburljivi predstavi je bilo 2:1 za gostitelje, ki jih s klopi vodi Gregor Bunc. Igralna površina ni dovoljevala všečnosti, zato je prevladovala preskok igra ob dinamiki in intenzivnosti v dvobojih na ravni sposobnih članskih ekip. Vsi trije goli so bili doseženi po prekinitvi. Pri naftaših se je z dvema podajama izkazal obetavni Hrvat Silvio Pigac, mrežo sta zatresla dvojčka Maj in Kaj Plej, ki sta se tako na neki način maščevala nekdanjemu klubu. Nekoč sta poskušala nase opozoriti v Fazaneriji. Edini strelec med varovanci Matjaža Keka je bil Timotej Brkić, ki je po dobri uri igre za 1:1 v mrežo pospravil odbitek, potem ko je Jaka Domjan iz prostega strela stresel prečnik. Nafta je zasluženo slavila, soboški črno-beli so tolažbo iskali v zmagi selekcije U-17 s 3:1.

nafta, mura, mladinci
Vestnik.si
Tekma med Muro in Nafto.

Mladinsko tekmo je ob lepem obisku žal zaznamoval tudi navijaški incident, zato jo je bil glavni sodnik Matic Zelenik prisiljen za nekaj minut prekiniti. Sredi prvega polčasa so namreč trije ali štirje člani iz manjše skupine Black Gringosov stekli na igrišče, da bi se soočili z nekaj predstavniki Gorgon, ki so bili na drugi strani zelenice. Policisti so imeli nekaj dela, vmes so poklicali tudi okrepitve. Naposled hujšega incidenta na srečo ni bilo. Strasti so se hitro umirile, možje postave so vročekrvneže predčasno pospremili domov in dvoboj se je lahko brez zapletov nemoteno nadaljeval.


Ob tem ponovimo, da prvenstvo v 1. SML/SKL zadnjič poteka v takšni obliki. V prihodnji sezoni bodo selekcije U-19 odšle na svoje, 16 ekip bo imelo samostojno tekmovanje. Elito bo sestavljalo 12 prvouvrščenih zasedb v aktualni sezoni, pridružila se jim bosta prvaka v 2. SML – vzhod in zahod, za preostali dve mesti pa se bodo v dodatnih kvalifikacijah borili 13. in 14. uvrščena ekipa v tekmovalnem letu 2022/23 ter podprvaka 2. SML – vzhod in zahod.

kadetska-liga nafta mura velika-polana black-gringos gorgone