vestnik

Mateja Zver tlakovala pot do prepričljive zmage

Tomo Köleš, 17. 6. 2019
Nataša Juhnov
Šport

Slovenska ženska članska reprezentanca, v kateri ogrodje sestavljajo pomurske igralke, je v pripravljalni tekmi v Dravogradu premagala Črno goro s 5 : 0. Spet je blestela kapetanka Mateja Zver.

Slovenija - Črna gora 5 : 0 (1 : 0)



Stadion NK Dravograd, 500 gledalcev.

Strelke:1 : 0 Mori (26), 2 : 0 Begić (57), 3 : 0 Zver (70), 4 : 0 Mori (71), 5 : 0 Rozmarič (90).

Slovenija: Meršnik, Eržen, Rozmarič, Agrež, Erman, Čonč, Korošec, Zver kap., Begić, Kolbl, Mori.Igrale so še: Kos, Prša, Makovec, Babnik, Predanič, Milović, Kuštrin.

1012514f35a9dfc91febd2b8a6af094b
Nataša Juhnov
Slovenske članice so dosegle novo prepričljivo zmago.


Slovenke so v pripravljalni tekmi za kvalifikacije za EP 2021, ki bo v Angliji, v Dravogradu prepričljivo ugnale zelo obrambno nastrojeno vrsto Črne gore, s tem da so štiri zadetke dosegle šele v drugem polčasu. Slovenska izbrana vrsta je bila spet pomursko "obarvana", znova je blestela legionarka iz Pomurja Mateja Zver, pomočnica selektorja Boruta Jarca pa je tako ali tako Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Telemach GMT Beltinci.


Prva dva gola za Slovenke sta padla po asistenci Zverove. Najprej je žogo po njeni podaji z desne strani v mrežo z nogo zabila Adrijana Mori, nato pa je po njenem predložku, spet z desne strani, z glavo dosegla drugi zadetek za Slovenijo Pamela Begić.
V 70. minuti se je Mateja Zver sama vpisala med strelke, ko je natančno zadela iz prostega strela z velike razdalje. Kapetanka Slovenije je bila zraven tudi pri četrtem zadetku. Potem ko je močno sprožila z leve strani, je vratarka Črne gore slabo posredovala, žogo pa je znova v mrežo spravila Adrijana Mori. Za "petardo" v mreži gostij je poskrbela Špela Rozmarič, ki je v gneči s strelom po tleh zaključila slovenski obleganje vrat Črne gore.


„Igrale smo na rezultat, na vsaki tekmi nas zanima zmaga, uspeh. Rastemo tudi na Fifini lestvici, v tem tempu želimo nadaljevati,“ je po koncu tekme dejala najboljša igralka Mateja Zver.
Slovenija je pred tem srečanjem dosegla štiri zmage (Albanija, Črna gora, Srbija, Ukrajina) in remi s Hrvaško. To je bila že šesta zaporedna tekma, ko Slovenija iz igre ni prejela zadetka. Prvo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala v petek, 30. avgusta, in sicer bo najprej gostia Rusijo.

a663e40c32b052fca84a378d68edb623
Igor Napast
Špela Rozmarič (ŽNK Telemach GMT Beltinci) je zadela za 5 : 0.

nogomet pripravljalna tekma slovenija črna gora 5 : 0 mateja zver dravograd Špela Rozmarič
Kaj zdaj berejo drugi