vestnik

Med nominiranci za najboljše nogometaše tudi igralec Mure

Vestnik.si, 17. 5. 2024
MPA
NŠ Mura.
Šport

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je objavil nominirance za najboljše nogometaše in trenerja sezone v Sloveniji.

Pri glasovanju so sodelovali člani sindikata, torej nogometaši Prve lige Telemach. Sodelovali so tudi člani Zveze nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere je bilo v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev z UEFA A, PRO in UEFA PRO stopnjo trenerske usposobljenosti. Glas so prispevali tudi novinarji športnih redakcij iz 12 največjih medijskih hiš pri nas in navijači. 



Med nominiranci za najboljšega vratarja se je znašel tudi vratar Mure Klemen Mihelak. Ob njem sta v igri še Ažbe Jug iz NK Maribor in Matjaž Rozman iz NK Celje. Za najboljšega obrambnega igralca se potegujejo Žan Karničnik, David Zec ( oba NK Celje), Sven Šoštarič Karič, Pijus Širvys, Martin Milec, Lan Vidmar (vsi NK Maribor), Marcel Ratnik (NK Olimpija) in Matija Kavčič (NK Bravo). Za najboljšega v zvezni liniji so nominirani Josip Iličič, Jan Repas, El Arabi Hilal Soudani (vsi Maribor), Timi Max Elšnik (Olimpija), Denis Popović in Mark Zabukovnik (oba Celje). Za najboljše napadalce so v igri Patrik Mijić (Rogaška), Aljoša Matko, Egor Prutsev (oba Celje), Arnel Jakupović (Maribor), Rui Pedro (Olimpija) in Matej Poplatnik (Bravo). 

Nominiranci za najboljšega nogometaša sezone so Soudani, Iličič in Karničnik, za najboljšega mladega nogometaša sezone pa Ratnik, Prutsev in Sandro Jovanović (Aluminij). Najboljši trener sezone bo izbran med trojico Ante Šimundža (Maribor), Albert Riera (Celje), Damir Krznar (Celje). 

spins nogomet najboljši sezona