vestnik

Menjava na trenerskem stolčku pri ŽOK Ljutomer

Miha Šoštarič, 1. 3. 2020
Jure Zauneker
Odbojkarice Ljutomera imajo novega trenerja.
Šport

Zaradi slabih rezultatov ljutomerskih odbojkaric se je moral posloviti Andrej Tot.

Danes je članska vrsta Ženskega odbojkarskega kluba (ŽOK) Ljutomer dobila novega trenerja. Po skoraj desetletju in pol se v Prlekijo vrača Bojan Novak, ki je ljutomerske odbojkarice v preteklosti že vodil v prvoligaški konkurenci. Novak je na klopi zamenjal Andreja Tota.

76e06561adac03940af0cb8d6f184fe5
Nataša Juhnov
Po skoraj desetletju in pol se v Prlekijo vrača Bojan Novak.

Po slabi sezoni 2018/19, ko so ljutomerske odbojkarice nastopale v 1. A državni ligi in v osemnajstih dvobojih osvojile le točko, so v sezono 2019/20 stopile kot ena izmed osmih ekip 1. B lige. Po rednem delu prvenstva so zabeležile pet zmag in devet porazov (17 točk), vendar so v zadnjih osmih tekmah rednega dela premagale le Pucončanke. Slabe predstave so prenesle tudi v ligo za obstanek. Najprej so izgubile v Zrečah, nato pa še prejšnjo nedeljo proti Mozirju na domačem parketu. Po tem porazu se je vodstvo kluba razšlo z dolgoletnim trenerjem Andrejem Totom. Včeraj so Ljutomerčanke brez trenerja odigrale tekmo v Kamniku in proti drugi ekipi Calcita izgubile z 1 : 3 (22, - 18, 18, 16).

ljutomer, odbojka, žok-ljutomer-calcit
Jure Zauneker
Andrej Tot ni več trener ljutomerskih odbojkaric.

Jutri bo tako prvi trening z ljutomersko ekipo opravil Novak, ki je kot trener desetletje uspešno deloval v puconskem ženskem odbojkarskem klubu, bil je tudi trener Ptujčank, v zadnjem obdobju pa je delal z mladimi odbojkarji in odbojkaricami v Murski Soboti. Zanimivost je ta, da je Novak, kot tudi njegov predhodnik na ljutomerski klopi Tot, v preteklosti uspešno igral za soboškega prvoligaša.

žok-ljutomer trener andrej-tot bojan-novak