vestnik

Meteorplast bo v Kobaridu branil tretje mesto

Vestnik.si, 9. 2. 2024
Arhiv kluba
Oplast Kobarid - Meteorplast Šic bar.
Šport

V prvi slovenski futsal ligi bodo odigrane tekme 16. kroga. Včeraj je bil v Ribnici že obračun THE Nutrition Extrem – Dobovec (1 : 4), danes pa bodo še tekme: Bronx Škofije – Siliko Vrhnika, Sevnica – Dobrepolje in Oplast Kobarid – Meteorplast Šic bar.

Po zgodovinski uvrstitvi na sklepni turnir pokala Terme Olimia, ki bo 8. in 9. marca v Podčetrtku, čaka ljutomersko ekipo znova dolgo potovanje v Kobarid, kjer bo na sporedu še tretji obračun v tej sezoni z Oplastom. Dosedanja sta se končala z neodločenima izidoma. Sredi novembra je bilo v Ljutomeru 3 : 3, v Kobaridu pred slabim mesecem pa 2 : 2. V tem tednu so tokratni nasprotniki Meteorplasta zamenjali trenerja. Namesto Mateja Kavčiča bosta ekipo do konca sezone vodila Jaka Sovdat in Primož Zorč.

futsal, 16
Arhiv kluba
Oplast Kobarid - Meteorplast Šic bar.

Prleki odhajajo v Kobarid brez Tilna Rajterja in Alena Ruisa, ki okrevata po poškodbah in bosta svoje soigralce še nekaj časa spremljala s tribune, manjkal pa bo tudi vratar Luka Lovrec, ki je imel v minulih dneh reprezentančne obveznosti in ni treniral z moštvom. Po slavju na pokalni tekmi v Sevnici so Ljutomerčani opravili par dobrih treningov in se z veliko optimizma odpravljajo na drugi konec Slovenije. »Čaka nas dolga pot. Nasprotnik ima celo nova trenerja, tako da so gotovo nekaj spremenili v svoji igri. Zaradi tega smo se malce težje pripravili na njih, ampak mislim da smo dobro pripravljeni. Zadnje časa treniramo zelo dobro. Pričakujem našo zmago,« je po nedavnem treningu dejal Rok Šnofl, ki je začetek sezone izpustil zaradi operativnega posega, v nadaljevanju pa v osmih prvenstvenih obračunih dosegel tri zadetke.

futsal, 16
Arhiv kluba
Oplast Kobarid - Meteorplast Šic bar.

Meteorplast je po doslej odigranih tekmah na tretjem mestu (22 točk) in tokratnemu nasprotniku, ki je peti, »beži« le za tri točke.

futsal 16.-krog oplast-kobarid meteorplast-šic-bar
Kaj zdaj berejo drugi