vestnik

Meteorplast danes zvečer gosti ekipo iz Sodražice

Vestnik.si, 19. 1. 2024
Arhiv kluba
Trening Meteorplasta pred tekmo z Extremom.
Šport

Danes zvečer se bo z dvoboji 14. kroga končala druga tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Pari so: Bronx Škofije – Oplast Kobarid, Dobovec – Dobrepolje, Siliko Vrhnika – Sevnica in Meteorplast ŠIC bar – THE Nutrition Extrem.

Po teh dvobojih in uvrstitvi na razpredelnici se bodo določili pari zadnje tretjine, nato pa bo sledila še končnica za prvaka.

V ljutomersko dvorano ŠIC, tekma se bo pričela ob 20.30, prihaja ekipa iz Sodražice, s katero so se Prleki v tej sezoni merili že dvakrat. Najprej so jo izločili v pokalnem tekmovanju, nato pa so se v Sodražici v boju za prvenstvene točke razšli z neodločenim izidom 6:6. Gostje, ki so novinci v prvoligaški konkurenci, imajo v svojih vrstah številne mladinske reprezentante, v tej sezoni pa sta se jim pridružila tudi izkušena Denis Totošković, ki je članski reprezentant, in Timotej Debeljak. V dosedanjih trinajstih obračunih so na šestem mestu zbrali 12 točk, šest manj od Meteorplasta ŠIC bara na četrtem.

Ljutomerski trener Robert Grdović bo tudi tokrat moral sestaviti ekipo brez poškodovanih Tilna Rajterja, Alena Ruisa in Lovra Trdina, vprašljiv pa je tudi nastop mladega vratarja Luke Lovreca, ki je sinočnji trening predčasno končal zaradi težav s peto. »Čaka nas mlada, neugodna, hitra ekipa Extrema. Na njo smo se dobro pripravili in gremo na vse tri točke. To ji je prva sezona v prvi ligi, so zelo mlada ekipa in s tem tudi malo bolj željna točk. Je pa tudi ekipa z dobro kombinacijo mladosti in izkušenosti z Denisom Totoškovićem,« je po sredinem treningu dejal Aljaž Ruis.

futsal, 14
Arhiv kluba
Trening Meteorplasta pred tekmo z Extremom.

Ljutomerčani so pred zadnjo tretjino rednega dela prvenstva v boju s Sevnico (19 točk) in kobariškim Oplastom (18 točk) za tretje mesto, ki ponuja pred končnico prvenstva nekoliko lažji razpored s štirimi tekmami na domačem parketu in tremi na gostovanju.

futsal 14.-krog meteorplast-šic-bar extrem