vestnik

Meteorplast gosti Sevnico, konkurentko v boju za tretje mesto

Vestnik.si, 16. 2. 2024
Arhiv kluba
Meteorplast in Sevnica se bosta pomerila že petič v tej sezoni.
Šport

Z dvoboji 17. kroga se bo ta petek zvečer nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Pari so naslednji: Dobovec – Oplast Kobarid, Meteorplast Šic bar – Sevnica, Dobrepolje – Bronx Škofije in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.

V prleški prestolnici bo derbi tega kroga. Tretjeuvrščeni Meteorplast (25 točk) bo gostil četrto Sevnico, ki ima tri točke manj. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že štirikrat, vedno pa so kot zmagovalci parket zapuščali Ljutomerčani. V prvenstvu so slavili s 3 : 2 in 5 : 4, v četrtfinalu pokala pa z 1 : 0 in 3 : 0. Kljub temu, da so vse štiri tekme pripadle igralcem Meteorplasta, so bili Sevničani vselej neugoden tekmec in povzročali nemalo težav zasedbi Roberta Grdovića.

futsal, 17
Arhiv kluba
Meteorplast in Sevnica se bosta pomerila že petič v tej sezoni.

Pred tokratnim dvobojem ima Grdović precej težav s sestavo ekipe. Poškodovanima Tilnu Rajterju in Alenu Ruisu se je pridružil Tjaž Lovrenčič, Luka Lovrec in Lovro Trdin pa sta v minulih tednih nekoliko manj trenirala z ekipo zaradi udeležbe na reprezentančnih akcijah. »To je peta tekma s tem nasprotnikom. Štirikrat smo ga premagali, a nikoli ne več kot za tri zadetke. Sevničani so konkurenčni, ampak vemo, da jih lahko s tempom prebijemo in osvojimo nove tri točke,« je pred dvobojem optimističen Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni kot novinec v ljutomerskem dresu zabil šest zadetkov v prvenstvu ter odločil s strelom v polno prvo četrtfinalno tekmo s Sevničani.

futsal, 17
Arhiv kluba
Meteorplast in Sevnica se bosta pomerila že petič v tej sezoni.

Tokratna tekma bo zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer (informativni dnevi) odigrana v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30.

futsal 17.-krog meteorplast-šic-bar sevnica