vestnik

Meteorplast krepi vrste, prišla dva mladinska reprezentanta

Miha Šoštarič, 25. 7. 2023
Drago Perko
Lovru Trdinu, ki je star šele 17 let, strokovnjaki napovedujejo blestečo kariero v futsalu.
Šport

Priprave bodo začeli 20. avgusta, državno prvenstvo pa se začne konec septembra

Po prestopu Denisa Kneževiča, Thomasa Pihlerja in Mihe Prijola k aktualnemu prvaku Dobovcu so bili v ljutomerskem Meteorplastu primorani odgovoriti z iskanjem novih igralcev. Tako so v klub, ki bo tudi v sezoni 2023/24 z vsemi selekcijami nastopal v državnih prvenstvih v futsalu pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, prišli šestindvajsetletni Hrvat Ante Matan ter slovenska reprezentanta (U19), devetnajstletni Vid Kos in sedemnajstletni Lovro Trdin.



»Pred leti, ko smo se vrnili na slovensko futsal sceno, smo si začrtali smernice za delovanje kluba. Nikakor nimamo namena tekmovati z Dobovcem in predvsem klubi iz tujine, ki ponujajo veliko denarja za igranje, ampak želimo omogočiti igralcem, ki pridejo k nam, da imajo uglednega trenerja in vse druge možnosti za dodaten razvoj. Zato smo lani v klub privabili hrvaškega strokovnjaka Roberta Grdovića, ki se je pokazal kot odličen strateg. Pod njegovim vodstvom igralci iz dneva v dan napredujejo, na podlagi dobrih iger pa se jih vedno več pojavlja na reprezentančnih seznamih v različnih starostnih kategorijah,« poudarja predsednik ljutomerskega kluba Saša Makoter.

1230a9d0f06e5f89c413bbf427a42064
Miha Šoštarič
»Pred leti, ko smo se vrnili na slovensko futsal sceno, smo si začrtali smernice za delovanje kluba,« poudarja predsednik ljutomerskega kluba Saša Makoter.

Matan, ki bo nasledil Pihlerja, prihaja iz Zagreba, doslej pa je igral za bosanske (Seljak, Čulin Mlin) in hrvaške klube (Alimnus, Nacional, Uspinjača, Novi Marof). Kos je bil med letoma 2016 in 2022 član Litije, kjer je igral za vse selekcije, v minuli sezoni pa je igral za Mlinše, ki so izpadle iz prvoligaške konkurence. Doslej je v prvi slovenski futsal ligi zbral 33 nastopov in dosegel štiri zadetke, na 86 nastopih za selekcijo U19 pa je zabil kar 56 golov. Trdin se je futsalu zapisal leta 2018 in do konca minule sezone nosil dres Mlinš, ki svoje tekme igrajo v Zagorju ob Savi. V sezoni 2022/23 je igral za kar tri selekcije tega kluba. Za selekcijo U17 je dosegel na 17 tekmah 33 zadetkov, za selekcijo U19 se je na prav tako 17 tekmah desetkrat vpisal med strelce, med člani pa igral na 19 tekmah in dvakrat premagal nasprotnikovega vratarja.

»V naslednjih dneh bomo spremljali dogajanje na tržišču in v okviru naših zmožnosti iskali še osrednjega napadalca, ki bo skušal zamenjati Kneževiča. Zavedamo se, da bomo Kneževiča, ki je bil naš najboljši strelec v minuli sezoni, težko nadomestili, a sem prepričan, da bodo v novi sezoni njegovo odsotnost zapolnili drugi igralci, željni dokazovanja,« dodaja Makoter. Članska ekipa in selekcija U19 bosta priprave začeli 20. avgusta, novo prvenstvo pa se začne zadnji teden septembra.

kmn-meteorplast futsal