vestnik

Meteorplast na prvi četrtfinalni tekmi doživel hladen tuš

Vestnik.si, 23. 3. 2024
Rok Lorenčič
Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem 1 : 4.
Šport

Sinoči sta bila odigrana prva četrtfinalna obračuna državnega prvenstva v futsalu za člane. THE Nutrition Extrem je v Ljutomeru s 4 : 1 (0 : 0) premagal Meteorplast ŠIC bar, Oplast pa je bil v Kobaridu s 5 : 1 (2 : 0) boljši od Sevnice.

Drugi tekmi bosta na sporedu v petek, 29. marca, v Sodražici in Sevnici. V polfinale, kamor sta že uvrščena Dobovec in Siliko, se bosta iz četrtfinala uvrstili ekipi, ki bosta prvi slavili na dveh tekmah.

Pred najpomembnejšim delom sezone so v ljutomerskem taboru ostali brez Anteja Matana, s 16 zadetki drugega strelca ekipe, ki bo moral počivati zaradi poškodbe stegenske mišice. Je pa trener Meteorplasta Robert Grdović prvič po treh mesecih lahko znova računal na usluge občasnega reprezentanta Tilna Rajterja. Težave s sestavo moštva je imel tudi trener sodražiške ekipe Nik Jelić, ki pa se glede na končni izid niso pretirano poznale.

futsal, četrtfinale, meteorplast-šic-bar, extrem
Rok Lorenčič
Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem 1 : 4.

Iz prvega polčasa dvoboja velja izpostaviti 9. minuto, ko so domači na sredini igrišča izgubili žogo. Domači vratar Klemen Anžel in igralec Extrema Denis Totošković sta krenila na žogo, sodniška odločitev je bila, da je Anžel storil prekršek, za katerega je na začudenje več kot 150 gledalcev v dvorani prejel rdeči karton. Ugovor gostiteljev ni zalegel. Dve minuti so se morali braniti z igralcem manj. Bili so uspešni, mreži pa sta do odhoda na odmor mirovali.

Namesto Anžela je v vrata Meteorplasta vstopil Tjaž Lovrenčič, ki pa je nesrečno posredoval v 29. minuti in gostom omogočil vodstvo. Šok je bil velik, kar so gostje izrabili in že v naslednji minuti preko Andraža Gregoriča povedli z 2 : 0. Nekaj upanja je Ljutomerčanom z 18 zadetkom v sezoni v 32. minuti vlil Adrijan Trstenjak. Ko je Extrem v 35. minuti z golom Luke Čopa povedel s 3 : 1, so gostitelji zaigrali s petim igralcem v polju. Niso bili uspešni, eno izmed napak pa je v 39. minuti za zasluženo slavje s 4 : 1 izkoristil Gregorič.

futsal, četrtfinale, meteorplast-šic-bar, extrem
Rok Lorenčič
Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem 1 : 4.

»Čestitke gostom. Res so se borili in pokazali zakaj so presenečenje tega prvenstva. Nam igra nikakor ni stekla. Zabijali smo se v nepotrebne dvoboje in delali nepotrebne prekrške. Na koncu je bilo tudi nekaj sreče na njihovi strani, a kdor se bori, se mu tudi sreča nasmehne. Nam se tokrat ni. Čaka nas še vsaj ena tekma. Šli bomo 'na glavo' in poskušali izvleči tretjo tekmo, ki bo spet na domačem parketu,« je po dvoboju dejal domači vratar Lovrenčič.

Rok Lorenčič
Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem 1 : 4.
futsal četrtfinale meteorplast-šic-bar extrem