vestnik

Meteorplast odigral pripravljalni tekmi v gosteh

Vestnik.si, 19. 9. 2023
Arhiv kluba
Igralci KMN Meteorplast so dobro pripravljeni na pričetek prvenstva.
Šport

Slovenska futsal reprezentanca U19 se je senzacionalno uvrstila v polfinale evropskega prvenstva v Poreču, slovenske barve pa so branili tudi člani Meteorplasta Alen Ruis, Luka Lovrec, Vid Kos, Lovro Trdin in Niko Kosec. Nato so se vrnili v matični klub.

Po njihovi vrnitvi je imel trener ljutomerske ekipe Robert Grdović v minulih dneh na treningih na voljo znova vse igralce, na katere lahko računa v prvem delu sezone v 1. slovenski futsal ligi. Po operativnem posegu in nekajtedenskem okrevanju se je moštvu priključil tudi novinec Tim Lipovšek.

Meteorplast je v minulih dneh odigral dve pripravljalni tekmi. Najprej je gostoval pri hrvaškem članu 1. hrvaške lige v malem nogometu (drugi rang tekmovanja) Novi Marof, kjer se je obračun končal brez zmagovalca z izidom 2 : 2 (1 : 2). Za ljutomersko ekipo sta v polno zadela brata Aljaž in Matic Goznik. Sledilo je gostovanje pri slovenskem prvoligašu v Sevnici. Grdovićevi izbranci so slavili s 5 : 0 (3 : 0), zadetke pa so dosegli Adrijan Trstenjak (2), Aljaž Goznik, Tilen Rajter in Alen Ruis. Generalko pred novo sezono bo Meteorplast odigral v soboto, 23. septembra, ko bo gostoval pri hrvaškem prvoligašu na Reki.

Prvenstvo se pričenja 29. septembra, ljutomerska ekipa pa v 1. krogu gostuje v Škofijah pri Bronxu.

futsal Meteorplast pripravljalna-tekma