vestnik

Meteorplast se je uvrstil v četrtfinale pokala Slovenije

Vestnik.si, 8. 11. 2023
Arhiv kluba
Ekipa Meteorplasta se po zmagi v Sodražici veseli napredovanja v četrtfinale pokala Slovenije.
Šport

Igralci Meteorplasta Šic bara so sinoči odigrali tekmo osmine finala pokala Terme Olimia v futsalu. Gostovali so pri prvoligaški ekipi THE Nutrition Extrem v Sodražici in slavili s 5 : 4 (4 : 3).

Ljutomerčani, za katere so zadetke za napredovanje dosegli Alen Ruis (2), Ante Matan, Tilen Rajter in Drejc Kljun (ag), so se tako uvrstili v četrtfinale, ki bo na sporedu januarja.

Po slavju v pokalnem tekmovanju Meteorplast že ta petek ob 20.30 čaka prvenstveni obračun 6. kroga 1. slovenske futsal lige. V dvorani ŠIC Ljutomer se bo pomeril z Oplastom iz Kobarida. Tokratna nasprotnika sta v prejšnjem krogu doživela visoka poraza na gostovanjih. Ljutomerčani so klonili proti prvaku Dobovcu (2 : 8), Kobaridci pa proti Sevnici (1 : 7).

futsal, meteorplast-šic-bar
Arhiv kluba
Ta petek Ljutomerčane čaka nov izziv na domačem parketu.

V minulih dveh sezonah sta se Meteorplast in Oplast srečala petkrat. Prleki so dobili štiri obračune, od tega tudi vse tri na domačem parketu. Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović bo tokrat poleg Roka Šnofla, ki se bo po operativnem posegu v trenažni proces vključil konec meseca, pogrešal tudi vratarja Tjaža Lovrenčiča, ki okreva po poškodbi kolena.

futsal pokal-slovenije extrem ribnica meteorplast-šic-bar