vestnik

Meteorplast Šic bar prvič premagal večkratnega prvaka

Vestnik.si, 28. 2. 2024
Arhiv kluba
Meteorplast si je v Rogaški Slatini priigral veliko zmago v dvoboju z Dobovcem.
Šport

Sinoči so bili odigrani dvoboji 19. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji rezultati: Dobovec – Meteorplast ŠIC bar 2:3 (0:1), Dobrepolje – THE Nutrition Extrem 6:1 (2:0), Bronx Škofije – Oplast Kobarid 1:6 (0:3) in Siliko Vrhnika – Sevnica 4:2 (1:1).

V vodstvu je vrhniški Siliko z 49 točkami, drugi je Dobovec s točko manj, tretji pa ljutomerski Meteorplast ŠIC bar z 31 točkami.

Ljutomerčani so se po nepričakovanem porazu na domačem parketu proti zadnjeuvrščenemu Dobrepolju (3:5) odpravili v Rogaško Slatino, kjer so se pomerili z večkratnim državnim in pokalnim prvakom Dobovcem. Izredno zanimiva tekma se je razpletla po željah varovancev Roberta Grdovića, ki so šele v osmem medsebojnem obračunu prišli do prve zmage.

Gostitelji, ki imajo v svojih vrstah poleg številnih slovenskih reprezentantov (Čeh, Duščak, Kneževič, Peček) tudi Brazilca Andersona in Paragvajca Martineza, so bili večji del tekme po pričakovanju več pri žogi, a je bila tokratna igra v obrambi ljutomerskega moštva na izredno visokem nivoju. Poleg okvira vrat, ki je trikrat rešil Prleke, ima tokrat veliko zaslug za zmago vratar Klemen Anžel, ki je s svojimi obrambami spravljal v obup državne prvake. Tekmo so zaznamovali številni prekrški, kar je botrovalo tudi izvedbi treh kazenskih strelom (10 metrov). Pri domačih sta jih zapravila Žiga Čeh in Niko Cesarec, uspešnejši pa je bil Alen Ruis, ki je prav v zadnjih sekundah prvega dela tekme zadel zgornji levi kot vrat Marka Pečka in prleški ekipi zagotovil minimalno prednost pred drugim polčasom.

Gostitelji so se v igro vrnili z zadetkoma Martineza (30.) in Čeha (34.). Malokdo v dvorani v Rogaški Slatini je še verjel v povratek Ljutomerčanov. Razen seveda njih samih. V 36. minuti je Adrijan Trstenjak preigral svojega branilca Martineza in neubranljivo žogo spravil za hrbet Pečka. Domači so želeli do zmage tudi s petim igralcem v polju in si preko Nika Cesarca priigrali lepo priložnost za ponovno vodstvo, a je žogi pot v mrežo preprečil okvir vrat. Kar ni uspelo domačim, je uspelo gostom. Devet sekund pred koncem dvoboja je podajo Trstenjaka v zadetek pretvoril Alen Ruis.

»Na naše veselje nesemo domov tri točke iz dvoboja s favoritom Dobovcem. To nam lahko da za naprej dodatno motivacijo, predvsem po prejšnji tekmi proti Dobrepolju, ko smo na domačem terenu izgubili. Tokrat smo prišli do zmage s fantastično borbo in pristopom, za kar čestitam celotni ekipi. Tako moramo igrati, da bomo prišli v končnico pripravljeni in se nam ne bo potrebno bati nikogar,« je po tekmi dejal junak Anžel.

Že ta petek se prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi nadaljuje z dvoboji predzadnjega, 20. kroga rednega dela prvenstva. Zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer (maturantski ples) bo Meteorplast ŠIC bar v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer gostil sedaj vodilni vrhniški Siliko. Tekma proti Dobovcu je pustila veliko posledic. Zaradi kartonov bosta tokrat manjkala prva strelca ekipe Adrijan Trstenjak in Ante Matan (vsak po 16 zadetkov), vprašljiv pa je tudi nastop Alena Ruisa, ki ima zaradi nerodnega posredovanja gostujočega vratarja Pečka znova poškodovan gleženj. »Zdaj si tekme sledijo brez pavze. Ritem je naporen, ampak za vse je enako. Formo moramo zdaj do končnice stopnjevati. V tekmo proti Vrhničanom gremo brez nekaterih igralcev, ampak nimamo kaj spreminjati. Pristop mora biti podoben kot v Rogaški Slatini. Vsekakor gremo na domačem parketu po nove tri točke,« napoveduje ljutomerski vratar Klemen Anžel. Petkova tekma se bo pričela ob 20.30, vstopnine pa ne bo.

Arhiv kluba
Meteorplast si je v Rogaški Slatini priigral veliko zmago v dvoboju z Dobovcem.
futsal 19.-krog dobovec meteorplast-šic-bar zmaga