vestnik

Meteorplast v prvi tekmi pokalnega četrtfinala ugnal Sevnico

Vestnik.si, 10. 1. 2024
Arhiv kluba
Meteorplast ŠIC bar - Sevnica 1 : 0.
Šport

Odigrane so bile prve četrtfinalne futsal tekme pokala Terme Olimia. Doseženi so bili naslednji izidi: Oplotnica – Bronx Škofije 1:4 (1:3), Siliko Vrhnika – Dobrepolje 5:3 (3:1), Oplast Kobarid – Dobovec 0:2 (0:1) in Meteorplast ŠIC bar – Sevnica 1:0 (1:0). Povratne tekme bodo 30. januarja.

V Ljutomeru sta se pomerili ekipi, ki ju na prvenstveni lestvici loči le točka. Meteorplast ŠIC bar je na tretjem mestu s 17. točkami, Sevničani pa so s točko manj peti. V tej sezoni sta se ekipi za prvenstvene točke merili dvakrat, obakrat pa so z minimalno razliko slavili Ljutomerčani (3:2 in 5:4). Tudi pokalna tekma je bila izredno izenačena, kljub številnim priložnostim na obeh straneh pa se je končala le z enim zadetkom v mreži. Tekmo je v 10. minuti odločil Tim Lipovšek.

Domači trener Robert Grdović je v ekipi pogrešal Tilna Rajterja in Lovra Trdina, ki okrevata po poškodbi, brez pravice nastopa pa je še vedno 31-letni Ivan Matan, ki je v tem prestopnem roku okrepil ljutomersko ekipo. Starejši od bratov Matan, ki je večkratni reprezentant Bosne in Hercegovine, se je iz hrvaškega ligaša Novi Marof v Ljutomer preselil do konca sezone ter bo tako znova nosil isti dres kot njegov brat Ante, ki je v prleško prestolnico prišel avgusta lani.

futsal, meteorplast-šic-bar, pokal-terme-olimia
Arhiv kluba
Ivan Matan je novi član Meteorplasta.

Za tokratni dvoboj velja izpostaviti odlična vratarja Klemna Anžela pri domačih in Denisa Govekarja pri gostih. Imela sta svoj večer ter z obrambami preprečila, da se je mreža na tekmi zatresla le enkrat. Več priložnosti so imeli gostitelji, ki so dvakrat zadeli tudi okvir vrat (Ante Matan in Adrijan Trstenjak). Domačini so bili dominantni predvsem sredi drugega polčasa, a žoga po strelih Aljaža Goznika, Roka Šnofla, Anteja Matana in Adrijana Trstenjaka enostavno ni hotela v mrežo. »To je bil šele prvi polčas. Še ena res težka tekma proti Sevnici. Spet so se pokazali za neugodnega nasprotnika. Bilo je veliko priložnosti na obeh straneh. Mi smo eno izkoristili, oni pač nobene. S tem rezultatom gremo zdaj na povratno tekmo in upamo, da bomo tam enako uspešni ter se uvrstili na 'final four', kar je naš cilj,« je po dvoboju dejal domači vratar Anžel.

futsal, meteorplast-šic-bar, pokal-terme-olimia
Arhiv kluba
Meteorplast ŠIC bar - Sevnica 1 : 0.

Že ta petek čaka Meteorplast ŠIC bar nova preizkušnja. Na sporedu bodo dvoboji 13. kroga 1. slovenske futsal lige. Ljutomerčani odhajajo na najdaljše gostovanje. V Kobaridu se bodo pomerili z Oplastom, na listi poškodovanih pa se je znašel tudi Alen Ruis, ki bo zaradi poškodbe, ki jo je utrpel na pokalni tekmi s Sevničani, odsoten s futsal parketov vsaj do konca februarja.

futsal pokal-terme-olimia meteorplast-šic-bar sevnica četrtfinale