vestnik

Futsal: Meteorplast z zmago prekinil niz slabših izidov

Vestnik.si, 2. 12. 2023
Arhiv kluba
Meteorplast ŠIC bar v Dobrepolju.
Šport

Odigrane so bile že tri tekme 9. kroga 1. slovenske futsal lige. Dosežni so bili naslednji izidi: THE Nutrition Extrem – Sevnica 0 : 3 (0 : 2), Siliko Vrhnika – Bronx Škofije 10 : 1 (5 : 0) in Dobrepolje – Meteorplast Šic bar 2 : 5 (1 : 2). Tekma Dobovec – Oplast Kobarid bo zaradi igranja slovenskega prvaka v ligi prvakov odigrana pozneje. Po nepopolnem 9. krogu je v vodstvu vrhniški Siliko s 24 točkami.

Prleška ekipa se z gostovanja pri Dobrepolju vrača s suvereno zmago, s katero je prekinila niz nekaj slabših izidov in se znova povzpela na tretje mesto prvoligaške razpredelnice (13 točk). Meteorplast tako ostaja neporažen v dvobojih z Dobrepoljem, s  katerim je v prvoligaški konkurenci odigral devet tekem, od katerih je osem odločil v svojo korist, ena pa se je končala z neodločenim izidom.

Ljutomerčani so svojo premoč v prvem polčasu kronali z zadetkoma Anteja Matana (10. minuta) in Aljaža Goznika (17), nekaj upanja pa je gostiteljem vlil mladi Erik Novak, ki je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom v prvem polčasu v svoji prvi prvoligaški tekmi zabil zadetek.

Zmagovalec je bil določen v prvih minutah drugega polčasa, ko sta v polno zadela Alen Ruis (24) in Tim Lipovšek (25). Domači so drugi zadetek dosegli v 31. minuti, ko je bil natančen Elvir Dubinović, končni izid tekme pa je v 36. minuti postavil Adrijan Trstenjak.

»Obramba je ključ uspeha. Naša še vedno ni na pravi ravni, a je bilo tokrat veliko boljše kot na prejšnjih tekmah. Če igramo obrambo kot tokrat, zlahka pridemo do zadetkov,« je po tekmi dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović. Vratar Meteorplasta Tjaž Lovrenčič pa je dodal: »Po štirih slabih srečanjih smo se v obrambi tokrat borili, fantje so se dobesedno 'metali na glavo'. V prvem polčasu je domači vratar ubranil veliko naših nevarnih strelov. A smo tokrat zares dobro odigrali v obrambi, kar je tudi naš cilj za vnaprej.«

Meteorplast bo že v torek, 5. decembra, odigral tekmo 10. kroga. V ljutomerski dvorani ŠIC bo gostil vrhniški Siliko, vodilno ekipo lige. Tekma se bo pričela ob 20.30.

Arhiv kluba
Meteorplast ŠIC bar v Dobrepolju.
futsal 9.-krog dobrepolje meteorplast-šic-bar