vestnik

Meteorplast začenja prvenstvo pri Bronxu

Vestnik.si, 28. 9. 2023
Arhiv kluba
Meteorplast na treningu pred dvobojem z Bronxom.
Šport

Ljutomerčani se podajajo optimistično v novo sezono

Ta petek se začenja nova futsal sezona. Deželo ob reki Muri bodo v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije zastopale selekcije ljutomerskega Meteorplasta Šic bara. Članska vrsta se za uvod v prvenstvo odpravlja na Primorsko. V petek ob 20.30 bo pričela tekmo v novi dvorani v Škofijah, kjer se bo pomerila z ekipo Bronxa.

futsal, meteorplast-šic-bar, bronx, trening
Arhiv kluba
Meteorplast na treningu pred dvobojem z Bronxom.

Meteorplast je že odigral zadnjo pripravljalno tekmo. Na Reki se je pomeril s hrvaškim predstavnikom HMNK Rijeka, za katerega med drugim igra nekdanji slovenski reprezentant Alen Fetić. Gostitelji so slavili s 6 : 3 (4 : 2), vse tri zadetke za ljutomersko ekipo, ki je nastopila brez Roka Šnofla, Anteja Matana in Tima Lipovška, pa je dosegel Adrijan Trstenjak.

futsal, meteorplast-šic-bar, bronx, trening
Arhiv kluba
HMNK Rijeka - Meteorplast Šic bar.

Žreb je za uvod novega prvoligaškega prvenstva Ljutomerčanom namenil nasprotnika, s katerim so zaključili minulo sezono. Bronx je bil namreč tekmec za končno tretje mesto, ki so ga osvojili ljutomerski igralci futsala. V obeh ekipah je pred pričetkom sezone prišlo do nekaterih sprememb, zato je izredno težko napovedati razplet dvoboja. »Gre za tretje in četrto uvrščeno ekipo minule sezone. Obe moštvi sta doživeli nekaj sprememb. Naša ekipa je nekoliko mlajša. Upam, da smo se v mesecu in pol, kljub temu, da so imeli igralci veliko obvez v reprezentancah, uspeli primerno pripraviti. Sigurno je, da bodo gostitelji v novi dvorani lačni zmage, ampak mi smo v minuli sezoni zasedli končno tretje mesto, zato se nadejamo zanimivi tekmi, zanimajo pa nas tri točke,« je pred odhodom na Primorsko dejal trener Meteorplasta Robert Grdović. Optimističen je tudi kapetan ekipe Matic Goznik: »Nestrpno pričakujemo prvo tekmo. Zdaj smo se dober mesec pripravljali in odigrali tri tekme. Gremo res z velikimi pričakovanji na gostovanje v Škofije, kjer pričakujemo tri točke.«

V prvi tretjini prvenstva bo Meteorplast Šic bar nastopal brez Šnofla, ki bo imel ta petek operativni poseg na čeljusti in ga nato čaka nekajtedensko okrevanje.

futsal, meteorplast-šic-bar, bronx, trening
Arhiv kluba
Meteorplast na treningu pred dvobojem z Bronxom.

futsal meteorplast-šic-bar bronx-škofije 1.-krog