vestnik

Meteorplast začenja s pripravami ta ponedeljek

Vestnik.si, 19. 8. 2023
Niko Časar
Prva tekma Meteorplasta v prvenstvu bo 29. septembra.
Šport

Listo okrepitev ljutomerskega futsal kluba zaključuje Tim Lipovšek

Igralci Meteorplasta iz Ljutomera bodo ta ponedeljek, 21. avgusta, začeli s pripravami na novo sezono v 1. slovenski futsal ligi. Prvenstvo se prične v petek, 29. septembra, Ljutomerčani pa bodo v 1. prvem krogu gostovali v Škofijah, kjer se bodo pomerili z ekipo Bronxa, s katero so sklenili minulo prvenstvo v boju za bronasto kolajno.

futsal, meteorplast-šic-bar, bronx
Niko Časar
Tekma za 3. mesto : Meteorplast Šic bar Ljutomer - Bronx.

Člansko vrsto Meteorplasta bo tudi v novi sezoni vodil izkušeni hrvaški trener Robert Grdović, ki mu bosta pomagala Tomislav Novak in Andrej Fajfar, zadnji bo skrbel za pripravljenost vratarjev. V prestopnem roku so ekipo zapustili Denis Kneževič, Thomas Pihler, Žiga Tkalčič, Toni Kovše in Luka Horvat, Urban Goričan, ki zaradi službenih obveznosti ne more redno trenirati, pa se bo ekipi priključil po potrebi. Zaradi rehabilitacije po poškodbi bo naslednjo sezono izpustil Kristian Škerget.

Po prihodu 26-letnega Hrvata Anteja Matana, 19-letnega Vida Kosa in 17-letnega Lovra Trdina je listo okrepitev zaključil izkušeni 29-letni Tim Lipovšek, ki je od leta 2016 nosil dres ŠD Mlinše. Lipovšek je v prvoligaški konkurenci zbral 52 nastopov in zabil 34 zadetkov, v drugi ligi pa se je na 84 tekmah med strelce vpisal 61-krat.

Tim Lipovšek
Arhiv kluba
Izkušeni Tim Lipovšek je zadnja okrepitev Meteorplasta.

V novi sezoni, ko bo Meteorplast branil bronasto medaljo v članski konkurenci, bodo ljutomerski dres nosili Tjaž Lovrenčič, Klemen Anžel, Luka Lovrec, Filip Repič (vratarji), Matic Goznik, Tilen Rajter, Aljaž Ruis, Rok Šnofl, Alen Ruis, Aljaž Goznik, Adrijan Trstenjak, Niko Kosec, Vid Kos, Lovro Trdin, Ante Matan in Tim Lipovšek, pripravam članske ekipe pa bodo priključeni še perspektivni mladinci Luka Perko, Benjamin Rep in Alen Jambriško.

Priprave bodo v celoti opravljene v Ljutomeru. Ekipa bo trenirala trikrat do štirikrat tedensko v dvorani ŠIC Ljutomer, načrtuje pa se tudi igranje pripravljalnih tekem. Nasprotniki trenutno še niso znani.

futsal, meteorplast-šic-bar, bronx
Niko Časar
Meteorplast je v minuli sezoni osvojil tretje mesto.

futsal Meteorplast okrepitev tim lipovšek