vestnik

Meteorplast/Vitomarci spet v boju za lovoriko

Vestnik.si, 27. 12. 2022
Miha Šoštarič
Združena ekipa Meteorplast/Vitomarci bo po letu 2019 v četrtek znova skušala osvojiti veteranski turnir Kutija šibica v Zagrebu.
Šport

V Zagrebu se bo v četrtek končal največji turnir v malem nogometu na območju nekdanje skupne države, imenovan Kutija šibica (Škatlica vžigalic, op. p.). Prleška ekipa je spet v finalu.

Tradicionalni, že 51. turnir je letos zbral kar 188 članskih, 78 veteranskih in 20 ženskih ekip. Že vrsto let so redni udeleženci tega turnirja igralci iz Slovenije, ki se tudi letos borijo za najvišja mesta v vseh treh kategorijah. V veteranskem in ženskem delu turnirja uspešno nastopata tudi ekipi iz dežele ob reki Muri.

Veteranska ekipa Meteorplast iz Ljutomera, ki nastopa združena s klubom iz Vitomarcev, se bo v četrtek borila za naslov prvaka, ki ga je osvojila že leta 2019. Moštvo, ki ga sestavljajo Edis Kukovica, Andrej Struna, Asmir Sukanović, Miha Osojnik, Rok Grželj, Dare Vršič, Goran Jolić, Željko Mitraković, Davorin Šnofl in Rade Rusmir, je do velikega finala nanizalo pet zmag, med drugim je v torek v polfinalu s 5 : 0 (2 : 0) premagalo zagrebško ekipo Off-On, za katero med drugim nastopajo nekatera, zdaj že »upokojena«, znana imena z nogometnih zelenic (Igor Musa, Danijel Pranjić, Ivan Bošnjak, Dragan Blatnjak …). Izkazal se je predvsem Vršič, ki je zabil tri zadetke in si je s 13 goli že priigral lovoriko za najboljšega strelca turnirja. Veliki finale, v katerem bo nasprotnik zagrebška ekipa Pelmen, bo ob 18.30.

Nekoliko manj uspeha je v ženski konkurenci imela ekipa Pomurske gorice, za katero nastopajo Špela Rozmarič, Tanja Vrabel, Kaja Korošec, Laura Škvorc, Rebeka Bačar, Rebeka Šnofl, Gaja Srnec, Kaja Horvat in Ines Krajnc. V polfinalu so omenjene igralke po streljanju kazenskih strelov s 5 : 6 (3 : 3, 0 : 2) izgubile z dalmatinsko ekipo Michieli Tomić. Pomurske gorice so polfinalno tekmo že izgubljale z 0 : 3. S tremi zadetki je izid izenačila Tanja Vrabel, ki pa je bila nato tragična junakinja dvoboja, saj je zapravila zadnji kazenski strel. Pomurske gorice bodo v sredo igrale tekmo za 3. mesto.

turnir dvoranski-nogomet kutija-šibica Meteorplast vitomarci