vestnik

Mihael Klepač: "Maribor bo igral pod pritiskom, mi pa sproščeno"

Vestnik.si, 20. 5. 2022
Aleš Cipot
Mihael Klepač: "Želimo si samo prikazati lep nogomet in osvojiti tri točke."
Šport

Pred derbijem zadnjega kroga prve slovenske nogometne lige med Muro in Mariborom sta pri soboškem klubu svoje misli in razpoloženje razkrila Mihael Klepač in trener Damir Čontala. Danes vam prinašamo, kaj je povedal izvrstni napadalec črno-belih.

Kakšno je stanje v slačilnici pred to zadnjo tekmo, ki za Muro ne bo imela posebnega pomena razen v njenem boju za tretje mesto?

"Vzdušje med igralci je dobro. Opraviti moramo še to zadnje srečanje, in ker smo še vedno lahko tretji na koncu, nam je cilj, da zmagamo. Seveda je odvisno tudi od tega, kako se bo razpletlo na dvoboju Celja in Olimpije. Videli bomo, kako se bo vse skupaj končalo."

Vaša osebna forma je v zadnjem času zelo dobra.

"Da, dobra je, dobra. Če gledamo statistično moj izkupiček, lahko zaključimo, da sem v pravi formi. Če se mene vpraša, lahko povem, da se počutim odlično in želim samo tako nadaljevati."

Kakšni so spomini na zadnjo lansko tekmo z Mariborom, ko je vaš zadetek tlakoval pot do naslova prvaka?

"Seveda sem bil vesel zaradi tega. Ker ob mojem prihodu v Muro nisem bil ravno dober in nisem mogel tako pomagati ekipi, mi je bilo toliko bolj pomembno, da sem lahko s tem golom obrnil potek v našo smer, pomagal moštvu in da je to prispevalo k temu, da smo bili na koncu prvaki."

Kje preti največja nevarnost Maribora?

"Ne vem, kaj bi rekel. Mi smo se bolj osredotočili nase in se zavedamo, da bomo igrali z manj pritiska kot Maribor, zato bo to naša prednost."

Kje je ključ Mure do zmage?

"Lahko ponovim samo pomembno vlogo pritiska. Vijoličasti bodo morali iti na vse ali nič, v naših zadnjih petih medsebojnih tekmah pa imamo mi boljši izkupiček: tri zmage in dva remija. Zato bodo imeli na ramenih to breme pritiska, mi pa bomo lahko igrali sproščeno. Sami si želimo samo, da prikažemo lep nogomet, in to je to." 

Koliko je v vaših mislih zavedanja o tem, da boste neposredno odločali o tem, kdo bo državni prvak?

"Da, to je res, vendar se s tem preveč ne obremenjujemo. Nam je cilj samo, da tri točke ostanejo v Fazaneriji in nam morda prispevajo k osvojitvi tretjega mesta."

V finalu pokala ste vsi igralci Mure verjetno navijali za Koper. Komu zdaj privoščite naslov prvaka?

(smeh) "Ne vem. Kot sem dejal, se ne ubadamo preveč s tem. Osredotočeni smo samo na to, da tekmo dobimo, ostalo pa nas toliko ne zanima."

Ker bodo manjkali trije standardni igralci prve enajsterice, Horvat, Pucko in Kous, bo sedaj na vas, Bobičancu in Dakuju največja odgovornost, da povedete ekipo do zmage. 

"Da, ampak mi imamo igralce, ki čakajo na svojo priložnost, in po mojem mnenju jo bodo dobro izkoristili."

Aleš Cipot
Mihael Klepač: "Počutim se odlično in v tem stilu želim tudi nadaljevati."
medijski-termin-mure mihael-klepač mura---maribor zadnji-krog