vestnik

Mihael Rebernik, borec na igrišču in izven njega: Premagal raka in sedaj še Krko

Rok Šavel, 2. 8. 2023
Jure Zauneker
Nafta in Krka.
Šport

Po več kot enoletni odsotnosti zaradi hude bolezni se je medžimurski nogometaš Mihael Rebernik vrnil v pravem slogu in pomagal Nafti do velike zmage v prvem krogu drugoligaškega prvenstva.

Lendavska Nafta je minuli petek uspešno odprla drugoligaško sezono z zmago proti novomeški Krki, ki je v Lendavi padla z rezultatom 4:2. Zadnji zadetek za plave je pod lendavskimi griči zabil Mihael Rebernik, medžimurski nogometaš, nekdanji član Mure, ki igra na desni strani igrišča, in tako v velikem slogu obeležil povratek na nogometne zelenice po enoletni odsotnosti.

MIHAEL-REBERNIK-2
NK Nafta
Velika vrnitev Mihaela Rebernika.

Pri Nafti so sedaj razkrili, kaj je bil pravzaprav razlog za njegovo daljšo odsotnost. Ni šlo za poškodbo, ampak nekaj veliko hujšega. Reberniku so namreč maja lansko leto odkrili raka limfe - Hodginov limfom - zato je moral 26-letnik vso svojo energijo usmeriti v boj s to zahrbtno boleznijo.

Kot kaže, je ta boj tudi dobil, bolezen pa očitno ni pustila velikih posledic na njegovem nogometnem znanju, kar je dokazal minuli petek v Lendavi, saj je poleg zadetka v izdihljajih tekme zabeležil še asistenco in na igrišču prebil vseh 90 minut ter bil na koncu tudi proglašen za igralca tekme. Poklonili so se mu tudi v moštvu NK Mladost iz domačega Dekanovca v Medžimurju, kjer je Rebernik celo član uprave hrvaškega nižjeligaša.

mihael-rebernik nafta nogomania 2.snl