vestnik

Mijatović prejel tretji predsedniški mandat pri NZS, Kacijan ostaja podpredsednik

STA, Vestnik.si, 24. 10. 2024
Jure Kljajić
Danilo Kacijan.
Šport

Na današnji volilni skupščini Nogometne zveze Slovenije (NZS) so potrdili predsednika ter izvolili štiri podpredsednike. Med kandidati za podpredsednike sta bila tudi dva Pomurca – Damir Rob iz Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in Danilo Kacijan iz Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Murska Sobota, slednji se je potegoval za nov mandat.

Delegati na volilni skupščini Nogometne zveze Slovenije (NZS) na Brdu pri Kranju so dosedanjemu predsedniku Radenku Mijatoviću soglasno podelili še tretji mandat. Šestdesetletni Mijatović, ki je prvi mož zveze od decembra 2016, bo zvezo tako vodil še nadaljnja štiri leta.

Šestdesetletni Mijatović, nekdanji nogometaš in sodnik ter uspešen poslovnež, je pred skoraj osmimi leti na čelu NZS nasledil Aleksandra Čeferina, ki je nekaj mesecev pred tem postal predsednik Evropske nogometne zveze. NZS sta pred njima vodila še Rudi Zavrl, ki je bil predsednik med letoma 1989 in 2009, ter Ivan Simič, ki je predsednikoval med 2009 in 2011.

Izvolili so tudi štiri podpredsednike, to so isti, ki so bili že doslej, in sicer Danilo Kacijan, Dejan Germič, Gvido Mravljak in Stanko Glažar. Kandidata sta bila še Mihael Zrimec in Damir Rob. Kot edino kandidatko so za članico izvršnega odbora potrdili Majo Berger Levičar.

Volilno pravico je na skupščini imelo 28 delegatov.

nogomet skupščina slovenija predsednik