vestnik

Mlada reprezentanca dobila nasprotnike za kvalifikacije za EP

Vestnik.si, STA, 2. 2. 2023
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Šport

Na sedežu Evropske nogometne zveze v švicarskem Nyonu je bil opravljen žreb kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo v starosti do 21 let, ki bo leta 2025. Nastop na turnirju, ki ga bo gostila Slovaška, bo lovila tudi mlada reprezentanca Slovenije v skupini s Francijo, Avstrijo, BiH in Ciprom, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Mlada izbrana vrsta bo po nastopu na domačem turnirju, ki ga je leta 2021 gostila z Madžarsko, v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025 igrala v skupini H. Nasprotnice zasedbe selektorja Milenka Aćimovića bodo reprezentance Francija, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Cipra. Slovenci, ki so bili pred žrebom uvrščeni v tretji boben, se bodo v družbi še 51 reprezentanc borili za 15 prostih mest na zaključnem turnirju. Prve kvalifikacijske tekme bodo odigrane že v prihodnjem mesecu, zadnje pa v oktobru 2024.

Novembra 2024 bodo na sporedu še dodatne kvalifikacije, saj si bodo neposredno uvrstitev na prvenstvo ob devetih zmagovalkah zagotovile še tri najboljše drugouvrščene ekipe, preostalih šest pa čakata še dve tekmi dodatnih kvalifikacij.

nogomet sta