vestnik

Mlada ribiča potrebujeta sredstva za svetovno prvenstvo

Vestnik.si, 23. 7. 2022
Oste Bakal
Aljaž Hecl in Mihael Kukovec sta lani nastopila na svetovnem prvenstvu na Madžarskem.
Šport

Pomoč bodo zbirali to nedeljo z druženjem ob Blaguškem jezeru od 7. ure dalje.

V Ribiški družini (RD) Radgona, ki jo sestavlja pet podružnic (Linj Apače, Gornja Radgona, Radenci, Tišina in Videm), so ob 600 članih in članicah ponosni tudi na svoj podmladek. Vsako leto se v družino včlani več kot 60 mladih ribičev. Ob dobrem delu z mladimi niti ni presenetljivo, da ti dosegajo odlične rezultate, ne le pri usposabljanju za varovanje narave in okolja ter rib, temveč tudi na tekmovalnem področju. Mladi radgonski ribiči so bili večkrat najboljši na državnih tekmovanjih, s čimer so si zagotovili nastope na svetovnih prvenstvih. Tako bo tudi 6. in 7. avgusta, ko bo svetovno prvenstvo v lovljenju rib s plovcem za mlade (U15, U20 in U25) prav v Sloveniji, na reki Savi v Radečah. V slovenski ekipi bosta tudi člana RD Radgona Mihael Kukovec (U25), ki je pred dnevi postal državni prvak, in Aljaž Hecl (U15), ki si je z dobro uvrstitvijo na državnem prvenstvu prav tako zagotovil nastop na največjem tekmovanju.

A takšen nastop, čeprav je v naši državi, pomeni tudi zajeten finančni zalogaj za tekmovalca, njune starše in ribiško družino, saj Ribiška zveza Slovenije krije zgolj bivanje in prehrano na prizorišču tekmovanja. Največji strošek je oprema, ki mora biti kakovostna, če se želijo fantje enakovredno kosati z najboljšimi vrstniki iz vsega sveta. Da bi nekoliko olajšali finančno breme staršem in tudi ribiški družini, so v RD Radgona k sodelovanju povabili morebitne sponzorje in donatorje. Ti lahko finančna sredstva nakažejo na TRR RD Radgona: SI56 0234 1001 4356 722.

To pa ni vse, saj so v RD Radgona pripravili tudi druženje ribičev s tekmovanjem, kjer bodo prav tako zbirali sredstva pod geslom Podprimo Aljaža in Mihaela. Zato so povabili čim več ribičev iz RD Radgona in drugih ribiških družin, da pridejo to nedeljo, 24. julija, ob 7. uri na Blaguško jezero. Začetek ribolova bo uro pozneje. Startnina je 15 evrov, za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Zainteresirani se lahko prijavijo na telefonsko številko 070 579 003, vsak dan po 17. uri ali prek SMS-sporočila.

aljaž-hecl kukovec rd-radgona