vestnik

Mladi pomurski judoisti uspešno nastopili na pokalu Oplotnice

Vestnik.si, 16. 9. 2024
Judo klub Štorkljice
V Oplotnici je potekal Pokal Oplotnice 2024 v judu.
Šport

Tekmovanja se je udeležilo 173 tekmovalcev iz petih držav.

V Oplotnici je pod okriljem Judo zveze Slovenije potekal Pokal Oplotnice 2024. Tekmovanja se je udeležilo 173 tekmovalcev iz 35 klubov iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Italije. Med udeleženci so bili tudi tekmovalci pomurskih judo klubov. 

judo, pokal-oplotnice
Judo klub Štorkljice
V Oplotnici je potekal Pokal Oplotnice 2024 v judu.

Jona Žnidarič iz Partizana Ljutomer je v kategoriji starejši dečki do 34 kilogramov dosegel 2. mesto. Ben Kokol iz Judo kluba Murska Sobota je v kategoriji starejši dečki do 46 kilogramov dosegel 5. mesto. Nino Zalar iz Partizana Ljutomer je bil v kategoriji starejši dečki do 50 kilogramov 3., Luka Smodiš iz Judo kluba Murska Sobota pa je bil 5. Nino Šeruga iz Judo kluba Štorkljice je v kategoriji starejši dečki do 55 kilogramov osvojil 3. mesto. V kategoriji starejši dečki do 60 kilogramov je Matija Maks Tropenauer iz radenskega judo kluba osvojil 2. mesto, Oto Podgorelec iz Judo kluba Lendava je dosegel 3. mesto, Urban Klarič iz Judo kluba Murska Sobota pa je bil 7. V kategoriji starejši dečki do 66 kilogramov je Tim Dominić dosegel 3. mesto, Anže Čuk je bil 5. V kategoriji starejši dečki nad 66 kilogramov je bil Oskar Mauko iz Prleške judo šole drugi, Mitja Korošak iz Judo kluba Murska Sobota je bil 5., Nejc Mertik iz lendavskega judo kluba pa 7. 

V kategoriji mlajši dečki do 32 kilogramov je bil Aljaž Kovač 3., Gašper Kohek v kategoriji mlajši dečki do 35 kilogramov 1., Liam Škerlak pa v kategoriji mlajši dečki do 50 kilogramov 1., vsi trije iz Judo kluba Štorkljice. Jan Luka Novak iz Judo kluba Murska Sobota je bil v kategoriji mlajši dečki nad 60 kilogramov 3.

judo, pokal-oplotnice
Judo klub Štorkljice
V Oplotnici je potekal Pokal Oplotnice 2024 v judu.

Nai Horvat je v prvi skupini v kategoriji mlajši cicibani U10 osvojil 1. mesto, Klemen Kuplen je bil v drugi skupini v isti kategoriji 4., Aleksandar Džombić je bil v tretji skupini v isti kategoriji 4. (vsi trije Judo klub Štorkljice), Kai Balažic iz Judo kluba Murska Sobota pa je bil v isti skupini in kategoriji 3. 

V kategoriji starejše deklice do 40 kilogramov je bila Lena Karba iz Partizana Ljutomer 4., Zoja Rituper iz Judo kluba Štorkljice pa je bila v kategoriji starejše deklice do 44 kilogramov druga. 

Gaja Škraban iz Judo kluba Lendava je v kategoriji starejše deklice nad 63 kilogramov osvojila prvo mesto. 

judo, pokal-oplotnice
Judo klub Štorkljice
V Oplotnici je potekal Pokal Oplotnice 2024 v judu.

pokal-oplotnice judo