vestnik

(FOTO) Mladi prekmurski kajakaši dosegajo nove uspehe

Vestnik.si, 20. 9. 2023
Matej Šadl
Mladi prekmurski kajakaši v akciji.
Šport

Mladi kajakaši iz Prekmurja so se v zadnjem času udeležili več tekem in se vrnili z nekaterimi odličnimi rezultati.

Hana Bedernjak se je udeležila svetovnega prvenstva v kajaku na mirnih vodah na Poljskem. Žal jo je na tekmah zelo ovirala bolezen, zato želenih rezultatov kljub trudu ni bilo moč doseči. Se pa z mislimi že pripravlja na naslednje prvenstvo, v upanju, da ji bo zdravje bolje služilo in da bo prišla do želenih izidov.

kajak-kanu, šadl, bedernjak
Matej Šadl
Mladi prekmurski kajakaši v akciji.

Ariel Šadl pa je nastopila na državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu pri Ljubljani, kjer je žal za las zgrešila stopničke in pristala na še vedno odličnem 4. mestu.
Na Ljubljanici je potekal Zmajčkov kajakaški pokal in zaključek slovenskega pokala za mlajše kategorije na divjih vodah. Noah Šadl je dosegel 1. mesto v slalomu in s tem tudi potrdil, da je bil v tem letu med cicibani najboljši in tako zmagal v slovenskem pokalu na divjih vodah. Ariel Šadl je bila v slalomu med mlajšimi deklicami tretja. V skupnem seštevku sedmih tekem je tako osvojila odlično 3. mesto v slovenskem pokalu na divjih vodah. Slalomske tekme so se udeležili še: Hana Bedernjak (4. mesto), Vid Hriberšek (7. mesto) in Dorotej Sakač (11. mesto).

kajak-kanu, šadl, bedernjak
Matej Šadl
Mladi prekmurski kajakaši v akciji.

Na Ljubljanici pa se je istega dne prav tako odvijala tekma za slovenski pokal na mirnih vodah. Noah Šadl je bil drugi, kakor tudi Ariel Šadl in Hana Bedernjak. Vsi omenjeni so bili v letošnji sezoni najboljši v svoji kategoriji in tako v skupnem seštevku osvojili 1. mesto v slovenskem pokalu kajaka na mirnih vodah. Slavnostna podelitev za zmage bo naslednjo nedeljo, ko bo potekalo državno prvenstvo na Bledu. Na Ljubljanici so tekmovali tudi: Aljoša Sakač, Dorotej Sakač, Lana Bedernjak, Vid Hriberšek in Marij Paluc.

kajak-kanu, šadl, bedernjak
Matej Šadl
Mladi prekmurski kajakaši v akciji.

kajak-kanu hana bedernjak šadl