vestnik

Mladi Slovenci na pripravah v Moravskih Toplicah. Prihodnji teden v Fazaneriji proti Cipru

Vestnik.si, 5. 9. 2024
NZS
Mlada slovenska reprezentanca na pripravah v Moravskih Toplicah.
Šport

Mlada slovenska nogometna reprezentanca v Moravskih Toplicah opravlja priprave na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2025. V petek se bodo v Franciji pomerili s tamkajšnjo izbrano vrsto, v torek pa bodo igrali na mestnem stadionu Fazanerija proti Cipru.

Selektor Milenko Ačimović je dejal, da so nogometaši sredi napornega niza tekem, zato so bili na pripravah najprej osredotočeni na to, da jih spočijejo. "Verjamem, da nam je to uspelo, saj po obnašanju fantov vidim, da že komaj čakajo na trening. Zaenkrat so vsi zdravi, Marcel Ratnik ima nekaj manjših težav, upam pa, da ga bomo uspeli pripraviti do tekme s Francijo, vse drugo je zaenkrat v redu," je povedal. 

Slovenska reprezentanca je doslej v kvalifikacijah odigrala pet tekem, štirikrat je zmagala in enkrat izgubila. Prav s Francijo, ki jih je septembra lani premagala s 4 : 0. Francozi v drugi del kvalifikacij vstopajo z novim selektorjem, Thierryja Henryja je zamenjal dosedanji pomočnik Gerald Baticle. Ačimović je še povedal, da so to tekmo analizirali. "Francija ima novega selektorja, nekaj novih nogometašev, nekaj jih je šlo v člansko reprezentanco Francije. Dokaj dobro smo se že spoznali s taktiko Henryja in načinom igranja, z menjavo selektorja pa se začenja nova zgodba. Veliko informacij nimamo, vendar se bomo osredotočili nase in skušali izvedeti, kaj bodo pripravili za tekmo s Slovenij0." Cilj slovenske izbrane vrste je uvrstiti se na evropsko prvenstvo. 

slovenija, mlada-reprezentanca, moravske-toplice
NZS
Mlada slovenska reprezentanca na pripravah v Moravskih Toplicah.

Tekma v Fazaneriji bo 10. septembra ob 18. uri. Vstopnice so že na voljo pri Eventimu. 

slovenska-reprezentanca moravske-toplice murska-sobota ciper