vestnik

Mladinec in mladinki Keme izvrstni na državnem prvenstvu

Vestnik.si, 19. 4. 2023
Arhiv kluba
Nino Šegula, Ema Crnkovič in Blažka Harkai.
Šport

V Lučah je bilo na sporedu državno prvenstvo posamezno, za dvojice in v mešanih parih za mladince in mladinke v namiznem tenisu. Trojica iz puconskega kluba je osvojila skupno kar šest medalj, Harkaijeva pa naslov državne prvakinje.

Zbralo se je 128 igralcev in igralk iz 19 slovenskih klubov. Med njimi dva iz NTK Sobota in 11 iz NTK Kema Murexin. Ponovno je naslov državne prvakinje osvojila Blažka Harkai (Kema Murexin) s soigralko in posamično državno prvakinjo Saro Tokić (Letrika) v kategoriji mladinke dvojice, kjer sta bile tudi prvi nosilki prvenstva. Prvakinji med mladinkami sta bili že v sezoni 2019/20, lani sta osvojili 2. mesto, še eno sezono prej pa 3. mesto. Imata pa Blažka in Sara še dva naslova pri kadetinjah (U-15), v sezonah 2016/17 in 2017/18, tako da sta že zelo uigran par. Naslovu državne prvakinje je Blažka Harkai dodala še bronasto medaljo med posameznicami in se je tako z dvema odličnima rezultatoma, na podlagi mnogih iz zadnjih kar nekaj sezon, poslovila od mladinske kategorije.

murska-sobota, namizni-tenis, odprti-turnir-rs-v-namiznem-tenisu
Jure Zauneker
Blažka Harkai.

Ptujčan Nino Šegula (Kema Murexin), ki igra za klub iz Puconcev že od sezone 2017/18, treniral pa je večino na Ptuju in v Cirkovcah, vmes je prihajal tudi v Puconce, je med posamezniki osvojil 3. mesto in tudi v dvojicah s soigralcem in posamičnim državnim prvakom Miho Podobnikom (Logatec) je osvojil bronasto medaljo ter tudi v mešanih parih s soigralko Kim Kastelic (Krka) je osvojil še svojo tretjo bronasto medaljo. Tudi Nino se je lahko zadovoljen poslovil od mladinske konkurence. Bronasto medaljo je osvojila tudi Ema Crnkovič (Kema Murexin) v dvojicah s soigralko Lano Slatinšek (ŠD SU). Naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah sta osvojila Miha Podobnik in Sara Tokić, pri mladincih dvojice pa Brin Vovk Petrovski in Matic Čopar (Savinja). Tako je Sara Tokić osvojila vse tri naslove prvakinje, Miha Podobnik pa dva naslova in eno tretje mesto.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Nino Šegula.

Ostali rezultati:

Pri mladincih posamezno sta se od mladinske kategorije poslovila Jure Smodiš in Jan Lipič (oba Kema Murexin) z uvrstitvijo na 17. mesto, kar je za osmega na lestvici Smodiša in štirinajstega Lipiča razočaranje. Sta pa lepo presenetila 16 letni Luka Šantavec in 15 letni Nejc Titan (oba Sobota), saj sta se oba uvrstila v drugi krog glavnega turnirja in tako osvojila 17. mesto ter se povzpela na mladinski jakostni lestvici, Šantavec iz 38. mesta na 31. ter Titan iz 64. na 45. mesto. Tudi komaj 14 letni Filip Šinko (Kema Murexin) se je uvrstil na glavni turnir in izpadel v prvem kolu ter tako osvojil 33. mesto a posledično napredoval kar iz 125. mesta na 55. mesto. Jaka Zelko s tretjim in Tai Puhan s četrtim mestom, vsak v svoji predtekmovalni skupini, se nista uvrstila na glavni turnir kot tudi Lana Maučec (vsi trije Kema Murexin) ne s četrtim mestom. Ema Crnkovič je v četrtfinalu izgubila proti Blažki Harkai in tako osvojila na koncu 5. mesto, Ana Gergek je osvojila 9. mesto in Živa Dogar 17. mesto (obe Kema Murexin). Vsak, ki se je uvrstil na glavni del prvenstva, je moral v svoji predtekmovalni skupini osvojiti prvo ali drugo mesto. V dvojicah sta pri mladincih Jure Smodiš in Jan Lipič osvojila 5. mesto, kot tudi Ana Gergek s soigralko Ano Leskošek (Savinja) pri mladinkah. Živa Dogar je s soigralko Zojo Žolek (Cirkovce) osvojila 9. mesto. Lana Maučec pa je s soigralko Anamarijo Bizjan (Vesna) osvojila 17. mesto in tudi dvojice Puhan – Šinko, Zelko – Jošt Jevšnikar (Interdiskont) ter Šantavec – Titan so osvojile 17. mesto. V mešanih parih sta Jure Smodiš in Blažka Harkai osvojila 5. mesto, Jan Lipič in Ema Crnkovič sta osvojila 9. mesto, kot tudi Ana Gergek s soigralcem Majem Murnom (ŠD SU). Jaka Zelko in Lana Maučec sta osvojila 17. mesto kot tudi Živa Dogar s soigralcem Miho Faturjem (Savinja). Ostali igralci mešanih parov niso igrali.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Ema Crnkovič.

namizni-tenis državno-prvenstvo mladinke blažka-harkai