vestnik

Mörec še naprej izvrsten na klopi Dunajčanov, izbran je bil za drugega najboljšega trenerja lige

Rok Šavel, 6. 6. 2024
Floridsdorfer AC
Mitja Mörec je trener avstrijskega drugoligaša, kjer so zelo zadovoljni z njegovim delom, od leta 2021.
Šport

Za prekmurskim strokovnjakom je še ena uspešna sezona v sosednji Avstriji.

Mitja Mörec, ki se ga je v preteklosti večkrat povezovalo s klopjo soboškega prvoligaša Mure, kjer je tudi naredil prve nogometne korake, je tudi v tretji sezoni na klopi dunajskega drugoligaša Floridsdorfer AC pustil dober vtis, ki ni ostal neopažen. Njegovo moštvo je namreč sezono končalo na petem oziroma četrtem mestu, kot kaže uradna tabela druge avstrijske lige po izključitvi DSV Leoben iz lige zaradi zavrnitve licence.


Mörec je bil tako ob koncu sezone izbran za drugega najboljšega trenerja sezone, s čimer je še enkrat več dokazal, da gre za talentiranega mladega trenerja, ki bi lahko v prihodnosti še pustil pečat izven meja drugega ranga avstrijskega nogometnega prvenstva. Mörec vodi dunajski klub od aprila 2021. V svoji krstni (pol)sezoni je z Dunajčani pristal tik pod vrhom drugoligaške razpredelnice, v sezoni pred minulo pa je zasedel šesto mesto.

V klubu so se mu ob nazivu drugega najboljšega trenerja sezone poklonili z objavo na družbenih omrežjih in pripisali: "Naš trener je ekipo vodil že na 106 uradnih tekmah. Upamo, da jih bo še veliko več," kar kaže, da se očitno zavedajo dejstva, da bi lahko 41-letnega prekmurskega strokovnjaka kaj kmalu zamikala kakšna mamljiva ponudba, ki bi prišla iz kakšnega močnejšega prvenstva.

mitja-morec nogomet trener avstrijska-liga