vestnik

Priprave: Mura v Radencih premagala Al-Tai FC

Vestnik.si, 13. 7. 2023
NŠ Mura Facebook
Nogometaši Mure so zasluženo slavili v dvoboju s savdskim prvoligašem Al-Taijem.
Šport

Nogometaši Mure so se v svoji predzadnji pripravljalni tekmi v Športnem centru Ivanke Serec v Radencih pomerili s klubom Al-Tai FC iz Savdske Arabije in zmagali s 3 : 1.

Črno-beli so začeli v postavi: Raduha, Ščernjavič, Sadriu, Proleta, Graj, Jovićević, Turudija, Saitoski, Šarić, Jelovica in Brdik.

1 : 0 Nikola Jovičević (22): Anej Jelovica se je na desni strani izognil pasti prepovedanega položaja, počakal na vtekajočega Emirja Saitoskega, ki je podal v sredino do Jovičevića, ta pa je z desnico lepo zadel desni kot vrat Brazilca Victorja Brage. 

V 25. minuti se je po napaki gostov pred kazenskim prostorom znašel Saitoski, Braga je odbil žogo le do Jovičevića, ki je poskušal zadeti z visokim lobom s 25 metrov, okroglo usnje pa je zaustavila desna vratnica. 

V zadnjih minutah prvega dela je začelo močno deževati.

1 : 1 Salem Al-Toiawy (43): Hiter napad Savdijcev, ki so uspešno kombinirali, podajo Husaina Qassema z leve strani pa je s strelom iz prve z desnico lepo v levi kot vrat Florijana Raduhe poslal Al-Toiawy. To je bil tudi izid prvega polčasa.

V začetku drugega dela je pri Muri vstopil Samsindin Ouro. 

2 : 1 Luka Turudija (53): Veliko zaslug za ta zadetek ima Jovičević, ki je po napaki obrambe Savdijcev prestregel žogo in nevarno streljal po tleh z desne strani, vratar Bader Al-Enezi, ki je zamenjal Brago, pa je komajda odbil okroglo usnje v kot. Izvedel ga je Saitoski, najvišje je pred vrati skočil Leard Sadriu, žogo pa je iz bližine v mrežo pospravil Turudija.  

V 65. minuti je rumeni karton prejel Jelovica, ki je na robu kazenskega prostora s prekrškom zaustavil napadalca nasprotne ekipe. Po nevarnem prostem strelu je dvakrat izvrstno posredoval Raduha.

V 67. minuti je porumenel še Sadriu, ki pa je na srečo Mure prekršek naredil na sredini igrišča. 

V 69. minuti rumeni karton še za Saitoskega za prekršek ob robu igrišča. 

V 70. minuti je prišlo do zamenjave pri skoraj celotni ekipi Mure. Vstopili so: Jurišić, Morris, Cipot, Kuzmić, Maruško, Kurtović, Shabanhaxhaj, Kous, Klepač in Maroša.

V 73. minuti je vratar Al-Enezi igral z roko zunaj kazenskega prostora, Mihael Klepač pa je iz prostega strela s povsem desne strani streljal neposredno na vrata, Al-Enezi pa je s težavo odbil žogo v kot. 

V 74. minuti je po hitri kombinatorni akciji iz obrata zelo lepo streljal Dardan Shabanhaxhaj, Al-Enezi pa je znova moral odbiti žogo v kot. 

V 77. minuti je kljub več mlakam na igrišču sledila še ena hitra kombinacija igralcev Mure, ki jo je s strelom po tleh z desne strani sklenil Žiga Kous, branilci Al-Taija pa so v zadnjem hipu odbili žogo izpred gol črte. 

V 88. minuti je Amadej Maroša nenadoma sprožil po tleh z desne strani s kakih 18 metrov, Al-Enezi pa je komajda izbil žogo v kot.

V 89. minuti je po kotu na levi strani preigraval Shabanhaxhaj, po njegovem poskusu podaje pa je eden od branilcev Al-Taija igral z roko v kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na belo piko. 

3 : 1 Mihael Klepač (90, 11 m): Klepač je ukanil vratarja s strelom v levi spodnji kot, čeprav je Al-Enezi uganil pravo smer. 

Zmaga Mure s 3 : 1. 70 minut tekme sta bila nasprotnika, ki sta pokazala všečno igro, dokaj izenačena, po vstopu najmočnejše zasedbe Mure pa so bili črno-beli prepričljivo boljši in zasluženo slavili.

V petek ob 18. uri Muro v Fazaneriji čaka še generalka z Vojvodino iz Novega Sada.

Zajem zaslon/YOUTUBE
Mura - Al-Tai FC 3 : 1 (1 : 1).
pripravljalna-tekma radenci mura al-tai-fc