vestnik

Čarda pred obračunom z Muro na pripravah v Zadru. Kaj od tekme pričakuje trener in nekdanji muraš Horvat?

Robert Balantič, Rok Šavel, 1. 3. 2024
Jure Zauneker
Muraši se bodo pomerili s Čardo.
Šport

Med odštevanjem do dvoboja s prvoligašem iz Fazanerije se je Čarda odpravila na petdnevne priprave v Zadar, kjer bodo ostali do nedelje.

Po današnjem gostovanju v Kidričevem bodo črno-beli misli usmerili v pokalno tekmovanje, v katerem ne skrivajo visokih ambicij. V osmini finala jih čaka najbližje gostovanje, v četrtek (7. marca) se bodo v Martjancih pomerili s Čardo, ki nadaljevanje prvenstva v pomurski ligi pričakuje na vrhu lestvice. Nekdanji muraš Leon Horvat in njegovi varovanci zagnano trenirajo, da bi prihajajoče izzive dočakali v čim boljšem stanju, med odštevanjem do dvoboja s prvoligašem iz Fazanerije pa so se odpravili tudi na petdnevne priprave v Zadar, kjer bodo ostali do nedelje. Priprave služijo kot neke vrste "teambuilding", ne gre pa za novo prakso, saj so "Čardaši" že lani pred nadaljevanjem spomladanskega dela prvenstva preživeli nekaj dni v tujini. Takrat je bila njihova baza Umag. 

Horvat, ki je na martjanski klopi od leta 2019, pravi, da si je dvoboja z Muro želel, saj bo tekma zagotovo pritegnila veliko gledalcev in bo tako kulisa na tribunah v Martjancih nedvomno odlična. Proti Muri se ne bodo branili. "Mi bomo igrali tako kot zmeraj - gremo se 'nadigravat', saj smo s takšnim pristopom tudi prišli tako daleč. Prvoligaš bi nas po vseh pravilih moral z lahkoto premagati, a nogomet je nepredvidljiv in presenečenja so zmeraj možna," meni Horvat, ki dodaja, da bodo njegovi fantje maksimalno motivirani. "Moram pa poudariti, da Mura ni naš vrhunec, ampak zgolj nagrada. V prvem planu nam ostaja prvenstvo," zatrjuje nekdanji muraš na Čardini klopi, ki je za soboškega prvoligaša med leti 2010 in 2013 odigral skupno 60 tekem in se pri tem osemkrat vpisal med strelce.

horvat
Rok Šavel
Trener Čarde Leon Horvat poudarja, da bo dvoboj z Muro poučna izkušnja, hkrati pa služi tudi kot promocija kluba in potrditev, da delajo dobro.

Kje do vstopnic? 

Iz kluba medtem sporočajo, da si je vstopnice za pokalni spektakel mogoče zagotoviti v predprodaji, in sicer v baru na bencinskem servisu Petrol v Martjancih, v  Osteria Tenis Centru v Murski Soboti (Razlagova ulica) in v lokalu Osteria v BTC-ju, kjer bodo danes in v soboto vstopnice na voljo tudi na posebni stojnici.

nš-mura čarda MARTJANCI nogomet