vestnik

Mura bo imela zelenico kot Juventus

Rok Šavel, 9. 12. 2021
Aleš Cipot
Mestni stadion Fazanerija.
Šport

Nogometna šola Mura pripravlja veliko investicijo v prenovo travnate ruše v Fazaneriji po vzoru nogometnih velikanov.

V Društvu Nogometna šola Mura so ocenili, da je napočil čas za menjavo travnate površine na stadionu Fazanerija, kjer klub igra domače tekme. Gre namreč za travnato rušo, ki že dolgo časa ni bila zamenjana in je povsem dotrajana. Kot so za Vestnik.si potrdili v klubu, se morajo približati kubom, ki imajo bolj urejeno travnato površino, menjava pa je pomembna tudi za vzdrževanja nivoja, ki jih zahtevata Nogometna zveza Slovenija in Evropska nogometna zveza.

Trenutna zelenica je, kot pravijo v klubu, glede na zahtevani nivo neustrezna. "Najbolj pomembno pa je, da boljša travnata površina omogoča boljšo vadbo, boljše pogoje za igro in obenem tudi boljše rezultate," dodajajo v taboru državnih prvakov.


Po zadnji tekmi z Mariborom


Dela naj bi se pričela v prihodnjem letu takoj po zadnji odigrani tekmi v Fazaneriji. To bo tudi v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach, ko bo v Murski Soboti gostoval Maribor. "Dela bodo zajemala izkop igrišča in premik h glavni tribuni, urejena bosta nov namakalni in ogrevalni sistem, prav tako pa bo nameščena nova naravna travnata ruša po vzoru igrišč Atalante in Juventusa," napovedujejo v štabu črno-belih, kjer po prvih pridobljenih ponudbah višino investicije ocenjujejo v rangu od 800 tisoč do milijon evrov.

Pričakujejo sofinanciranje

Projekt so prijavili tudi na razpis Fundacije za šport in pričakujejo, da ga bodo finančno podprli tudi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Nogometna zveza Slovenija in Mestna občina Murska Sobota, ki je tudi lastnica stadiona. Vsaj petino zneska pa bodo zagotovili iz lastnih sredstev, so še poudarili v klubu.

nš-mura fazanerija investicija prenova
Kaj zdaj berejo drugi