vestnik

Mura na svoji zadnji pripravljalni tekmi premagala Roltek Dob s 4 : 0

Vestnik, 30. 5. 2020
Aleš Cipot
Mura : Dob
Šport

V zadnjem tednu priprav pred nadaljevanjem prvenstva, ki bo prihodnjo soboto, bodo prvoligaši odigrali še zadnje pripravljalne tekme. Nogometaši Mure so se za zaprtimi vrati na mestnem stadionu Fazanerija na zadnji pripravljalni tekmi merili z nogometaši Roltek Doba, ki so jih zasluženo premagali s 4 : 0.

Mura je tekmo začela v postavi Obradović, Gorenc, Kouter, Maruško, Kous, Šturm, Horvat, Šušnjara, Bobičanec, Cipot, Maroša. 

mura, dob
Aleš Cipot
Mura : Dob

mura, dob
Aleš Cipot
Mura : Dob
V 9. minuti tekme je črno-bele v vodstvo z 1 : 0 popeljal Amadej Maroša, kar je bil tudi rezultat ob polčasu. V prvem delu so se z dobrimi streli izkazali še Bobičanec, Cipot in Maroša, vendar se je vselej s parado izkazal gostujoči vratar. 

mura, dob
Aleš Cipot
Mura : Dob

V začetku drugega polčasa, ki ga je Mura začela v isti postavi, je takoj sledilo povišanje vodstva. Kouter je s polovice igrišča z visokim lobom presenetil vratarja gostov in zadel za 2 : 0. 

Nov gol za Muro v 58. minuti. Po dolgem preigravanju Cipota je žoga prišla do Bobičanca, ki je zadel z močnim strelom za povišanje vodstva na 3 : 0. 

V 62. minuti so v igro vstopili Pucko, Karamarko, Šporn, Karničnik in Žižek, iz igre pa so odšli Kous, Bobičanec, Šturm, Cipot in Horvat.

mura, dob
Aleš Cipot
Mura : Dob
V 63. minuti so vrata črno-belih ogrozili gosti. Zadeli so vratnico, odbitek pa je odlično branil domači vratar Obradović. 

mura, dob
Aleš Cipot
Mura : Dob
V 70. minuti je za 4 : 0 zabil Žižek. Po hitri akciji s Šušnjaro je potisnil žogo v mrežo. 

V 77. minuti je po podaji iz kota Karamarko po strelu z glavo iz bližine zadel vratnico. 

Konec tekme in zaslužena zmaga črno-belih. 

nš-mura roltek-dob pripravljalna-tekma fazanerija
Kaj zdaj berejo drugi