vestnik

(FOTO) Mura doživela hladno prho z Bačko Topolo

Vestnik.si, 7. 7. 2024
Arhiv kluba
NŠ Mura - TSC Bačka Topola 0 : 4 (0 : 3).
Šport

Vse je kazalo lepo. Pripravljalna tekma Mure z Bačko Topolo je bila odprta za javnost, vstop prost, vreme poletju primerno. Navijači, željni spoznanja, kaj so črno-beli prinesli iz ameriških priprav, pa so doživeli neprijetno streznitev v smislu končnega izida - 0 : 4.

Klub TSC Bačka Topola z ogromnim deležem madžarskega denarja in tudi večinoma navijači, ki so etnični Madžari v Srbiji, je bil v minuli sezoni tretji v srbski super ligi, in je na pripravljalni tekmi v Fazaneriji očital nogometno lekcijo domačim, predvsem v prvem polčasu, ko je zabil tri zadetke. 

mura, bačka-topola
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Bačka Topola

Še posebej slabo je bila videti Mura ob drugem in tretjem zadetku, ko sta se v 34. in 40. minuti napadalca gostov Ifet Đakovac in Marko Lazetić s preigravanjem "sprehodila" skozi obrambo gostiteljev in s streloma z dokajšnje razdalje premagala vratarja Klemna Mihelaka, ki tudi ni imel svojega najboljšega dneva. V 59. minuti je Bačka Topola izpeljala še en hiter napad in ga ob počasnem posredovanju domačih sklenila po akciji iz nogometnega učbenika ter postavila končni izid 0 : 4 (0 : 3), strelec je bil še enkrat Lazetić. Prvi gol je dosegel Ivan Milosavljević v 19. minuti. 

mura, bačka-topola
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Bačka Topola

Nekateri navijači Mure so njeno slabo predstavo ocenili zelo zelo kritično. Sobočani, ki so tokrat igrali v zlatih dresih, so res vsaj zaenkrat potrdili, da ni vse zlato, kar se sveti. Edina svetla točka je bil zadeti prečnik Amadeja Maroše v začetku srečanja.  

mura, bačka-topola
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Bačka Topola

Naslednjo pripravljalno tekmo v Fazaneriji bo Mura igrala prihodnjo nedeljo ob 17. uri, ko bo gostila ukrajinsko Zoryo iz Luhanska (Žan Trontelj). 

Mura je tekmo začela v postavi: Mihelak, Cipot, Zogkos, Strajnar, Kous kap., Nuhanović, Turudija, Kurtović, Pucko, Domjan, Maroša.

mura, bačka-topola
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Bačka Topola

V drugem polčasu so vstopili: Raduha, Proleta, Tripi, Kurež, Jovićević, Sadriu, Maher, Ščernjavič, Maruško, Kumer Čelik in Kasalo.
Rok Maher, ki je v minuli sezoni nosil dres Brava, se v Fazaneriji mudi na preizkušnji.
pripravljalna-tekma mura bačka-topola