vestnik

(FOTO) Mura le neodločeno z Rudarjem

Vestnik, 4. 3. 2020
Aleš Cipot
Mura : Rudar
Šport

V 24. krogu prve lige se je Mura v sredo zvečer merila z zadnjeuvrščenim Rudarjem in s skromnim izidom 1 : 1 (1 : 0) razočarala svoje navijače. Najzanimivejše dogajanje v Fazaneriji ste lahko spremljali z nami.

Zmaga je bila za Muro tokrat imperativ, ne samo zato, ker je na lestvici precej višje od praktično že odpisanega Rudarja, ampak tudi zaradi dosedanjih izidov 24. kroga. Celje je namreč doma premagalo Maribor z 2 : 0 (0 : 0) in je sedaj pobegnilo že na 42 točk, kolikor jih ima tudi Aluminij, ki je doma izgubil z Olimpijo (1 : 2). Mura je imela pred srečanjem z Rudarjem 37 točk, in če tokrat ne bi premagala Velenjčanov, bi že precej zaostala za Celjani in Kidričani ter bi ostala sama na petem mestu, ki v tej sezoni ne prinaša ničesar. 

mura, rudar
Aleš Cipot
Rudar : Mura

Tule je tokratna postava Mure: Zalokar, Šturm, Maruško kap., Kaučič, Karničnik, Horvat, Brkić, Kouter, Filipović, Mandić, Žižek.

Postava Rudarja: Radan, Kašnik, Pavlović, Čosić, Džinić, Filipović, Anđelković, Črnčič kap., Kuzmanović, Radić, Petrović. 

Tekmo je sodil Aleksandar Matković z Raven na Koroškem. 

1: Začetek tekme. 

17: Rumeni karton za Brkića.

18: Najlepša in najhitrejša akcija Mure doslej: Karničnik - Filipović - Kouter in takojšen močan udarec, a Radan brani. 

27: Velika priložnost za Radića, ki je prišel skozi obrambo Mure po levi strani in streljal le za malo mimo vrat.

33: Rumeni karton za Petrovića.

37: GOOOOOL 1 : 0 Žan Karničnik! Fenomenalen zadetek Karničnika, ki se je zunaj kazenskega prostora nenadoma odločil za strel z desne strani, medtem ko so vsi pričakovali njegovo podajo, in zadel levi zgornji kot, "čošak", "rašlje". 

mura, rudar
Aleš Cipot
Mura : Rudar

mura, rudar
Aleš Cipot
Mura : Rudar

45: Konec prvega polčasa. Mura vodi z 1 : 0. Posest žoge: 55% - 45 %, koti: 5 - 3. 

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Rudarju: Petrović/Lelić.

52: Rumeni karton za Kašnika.

54: GOL 1 : 1 Sanjin Lelić! Odlična podaja Filipovića z desne strani, rezervist pa je iz bližine po strelu z glavo premagal Zalokarja.

63: Menjava pri Muri: Bobičanec namesto Brkića, ki je bil eden najslabših členov Mure in popolnoma nekoristen pri napadalnih akcijah. 

69: Še ena menjava pri Muri: Maroša namesto Žižka, ki je bil v napadu povsem nerazpoložen.

78: Menjava na obeh straneh: Filipović/Vošnjak, pri Muri pa Šušnjara namesto Filipovića, ki razen ene dobre podaje v tej tekmi ni pokazal ničesar.

mura, rudar
Aleš Cipot
Rudar : Mura

81: Rumeni karton za Šturma.

90: 3 minute dodatka.

92: Rumeni karton za Lelića in Koutra.

93: Konec tekme: 1 : 1.

Zelo slaba in predvsem nepovezana predstava Mure, ki razen prebliska Karničnika ni prikazala ničesar posebnega, čeprav je imela terensko premoč (posest 58% - 42%, koti: 12 - 3), a so bili njeni napadi v glavnem povsem jalovi. Eksperimentiranje oz. rotiranje s postavo se ni obneslo, saj so igralci, ki so začeli v napadalnem delu črno-belih, delovali precej neuigrano. Po vstopu v drugem polčasu pa se tudi "aduti" Bobičanec, Maroša in Šušnjara niso uspeli povezati s preostalim delom moštva. Tako je to na veliko zapravljena priložnost za nove tri točke v srečanju z zadnjeuvrščenim moštvom, ki za Muro zaostaja kar 28 točk. V nedeljo zvečer Sobočani gostujejo v Stožicah. 

mura, rudar
Aleš Cipot
Rudar : Mura

DSC_2821
Aleš Cipot
Mura : Rudar

mura rudar 24.-krog 2019/2020
Kaj zdaj berejo drugi