vestnik

Mura ima novega levega bočnega branilca

Vestnik.si, 12. 7. 2023
NŠ Mura
Roko Jurišić je čarno-bejli.
Šport

Iz avstrijskega Rieda se k Muri seli 21-letni Roko Jurišić.

Roko Jurišić je zadnjega pol leta igral v avstrijskem prvoligašu SV Ried, sedaj pa je nova moč na levi strani čarno-bejle obrambe. V Avstrijo je prestopil iz Rijeke, bil pa je tudi član mlajših selekcij Dinama iz Zagreba, prav tako je igral v Hrvatskem Dragovoljcu. Jurišić je bil tudi član vseh mlajših selekcij hrvaške reprezentance.

Pogodbo z Muro je podpisal do 30.6.2024, z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

"Na levi strani obrambe smo potrebovali okrepitev in jo našli v Roko Jurišiću. Gre za nogometaša, ki smo ga spremljali že dalj časa in si ga nekajkrat ogledali tudi na tekmah Rieda v avstrijskem prvenstvu. Pogovarjali smo se dalj časa, na koncu se je kjub nekaterim drugim ponudbam odločil za Muro, kjer vidi pravo priložnost za napredek," je o novi okrepitvi povedal Denis Rajbar,  športni direktor Mure.

Jurišić verjame, da bo Mura korak naprej v njegovi karieri, prav tako je izrazil zadovoljstvo, da je prišel v takšen klub.

"Zadovoljen sem, da sem prišel v klub kot je Mura. Vem, da so pričakovanja kluba in navijačev visoka. Prvo kot prvo si želim, da se s soigralci vnemo na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, obenem pa dokazati svoje kvalitete. Verjamem, da bo Mura korak naprej v moji karieri," je za klubsko spletno stran povedal Roko Jurišić

nš-mura roko-jurišić