vestnik

Mura ima novega trenerja in športnega direktorja

Vestnik.si, 7. 9. 2024
NŠ Mura
Mura ima novega trenerja
Šport

Novi trener črno-belih je Oskar Drobne. "Čaka me zahtevno delo in zahtevna publika," je dejal. Pogodbo z Muro je podpisal do 30. junija 2026. Delo športnega direktorja bo prevzel George Juncaj, njegov pomočnik ostaja Žiga Kous.

Po odhodu Tončija Žlogarja je novi trener Mure postal Oskar Drobne, stari znanec slovenskih zelenic, saj je svoj pečat v slovenskem nogometu pustil tako na zelenici kot ob njej, so sporočili iz kluba.

V igralski karieri je v Sloveniji branil barve Maribora, Šentjurja, Gorice, Domžal, Dravograda, Celja, Kopra in Kovinarja, igral je še za nemški St. Pauli, hrvaški Varteks in ciprski Doxa Katokopia.

Po koncu igralske kariere se je podal v trenerske vode, kjer je najprej vodil Šmartno 1928, nato pa Mons Claudius, Šampion, Radomlje, Aluminij in Rogaško. Ravno s slednjimi mu je v lanski sezoni uspelo spisati izjemno nogometno zgodbo na igrišču, ko je bila Rogaška hit spomladanskega dela prvenstva, kjer je osvojila naslov pokalnih prvakov, obenem pa bila ena najboljših ekip v tem času. Pogodbo z Muro je podpisal do 30. junija 2026.

"Vesel sem, da prihajam v Mursko Soboto in vem, da me čaka zahtevno delo in zahtevna publika, a hkrati lahko obljubim, da bomo z ekipo delali maksimalno in naredili vse, da bomo čim bolj uspešni," je povedal novi trener Mure Oskar Drobne.
Ob prihodu novega trenerja pa še ena kadrovska novica, delo športnega direktorja bo pri črno-belih prevzel George Juncaj, njegov pomočnik pa ostaja Žiga Kous.
oskar-drobne nš-mura nogomet