vestnik

Mura in ŽNK Pomurje že kmalu pod isto streho

R.Š., 20. 10. 2022
FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Robert Kuzmič in Simon Jakšič sta podpisala pismo o nameri glede skupnega sodelovanja.
Šport

V NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci so včeraj podpisali pismo o nameri glede skupnega sodelovanja.

Kot so danes sporočili s soboškega prvoligaša, je namen sklenitve tega pisma o nameri uresničiti idejo o skupnem sodelovanju in napredku nogometa na način, da se kluba tudi formalno povežeta med seboj in na ta način uresničita sinergije ter posledične učinke, ki se lahko dosegajo kot posledica tovrstnih načinov povezovanja in združevanja v športu. Vse to je skladno s trendi, ki so razvidni tako v sodobni družbi kot v športu in naslavljajo izzive vključevanja, enakosti spolov, izmenjevanja skupnega znanja in izkušenj ter trajnostnega razvoja, poudarjajo pri Muri.


Pripojitev s 1.1.2023, v novi sezoni pa v polnem obsegu


"Trend povezovanja moških in ženskih nogometnih ekip je vse bolj opazen, pri čemer je želja okrepiti delovanje tako moške kot ženske ekipe in vseh mlajših selekcij. Namen skupnega sodelovanja je tudi krepitev Murske Sobote kot regijskega nogometnega središča, ki pa je nacionalnega pomena, kar se izraža v nameri o pridobitvi statusa nacionalnega centra za ženski nogomet. Skladno s tem je potrebno dati tudi precejšen pomen športni infrastrukturi, pri čemer je namen partnerjev tudi enoten nastop in podpora projektu prenove športnega parka Fazanerija in razvoja vse infrastrukture v Murski Soboti, v Beltincih in Bratoncih, ki jo uporabljata NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci," so zapisali v vodstvu črno-belih.

žnk-radomlje, žnk-nona-pomurje-beltinci
Aleš Cipot
Klub aktualnih državnih prvakinj se bo pripojil k NŠ Mura.

Združitev ŽNK Pomurje z DNŠ Mura se bo izvedla s pripojitvijo ŽNK Pomurje k DNŠ Mura, pri čemer je najpomembnejše to, da se pri pripojitvi ohranijo vsi do sedaj pridobljeni statusi in pravice (UEFA koeficient in ostalo), ki jih ima ŽNK Pomurje. Na temo pripojitve bodo v prihodnje v obeh klubih morali zasedati najvišji organi društev, kjer bi ob pozitivnem odgovoru pripojitev začela veljati s 1.1.2023, v polnem obsegu pa bi se začela uporabljati s tekmovalno sezono 2023/24.

nš-mura žnk-pomurje združitev ženski-nogomet nogomet
Kaj zdaj berejo drugi