vestnik

Mura ni dokončala tekme z Arsenalom, Rusi odkorakali z igrišča

Vestnik.si, 28. 1. 2024
Arhiv kluba
Mreže so tokrat mirovale.
Šport

V svoji zadnji pripravljalni tekmi v Turčiji je Mura z Arsenalom iz Tule odigrala samo 85 minut. Pa ne po svoji krivdi, ampak zaradi poteze Rusov, ki so ob dosojeni enajstmetrovki za črno-bele odšli z igrišča. Takrat je bil izid še 0 : 0.

Prenosa srečanja v živo tokrat ni bilo "zaradi tehničnih težav", kot so sporočili iz soboškega kluba. Zato vam lahko le podamo poročilo z dvoboja, ki so ga zabeležili na Facebook strani Mure:

Muraši so tekmo začeli v postavi Raduha, Kous, Sadriu, Proleta, Maruško, Ščernjavič, Brkić, Cottrell, Antolin, Jovićević in Maroša.

NŠ Mura, turčija
NŠ Mura
Mura na pripravah v Turčiji.

Mura - Arsenal Tula 0 : 0*
45’: Konec prvega polčasa, v katerem ni bilo zadetkov. Muraši so na začetku tekme po levi strani preko Ščernjaviča in Cottrella lepo izigrali nasprotno obrambo, a je v zaključku zmanjkalo konkretnosti. Iz prostega strela je mimo vrat meril Antolin, v zadnji minuti pa se je ob strelu Ishkhana izkazal Raduha.
46’: Menjava pri Muri, iz igre Antolin, v igro Tripi.
74’: Dve priložnosti v eni minuti za čarno-bejle. Najprej se je sam pred vratarjem Arsenala znašel Jovićević, a je iskal podajo na drugo vratnico, nedolgo za tem pa je Cottrell sam krenil proti vratom, a meril mimo.
76’: Menjava, iz igre Jovićević, v igro Spasojević. Na drugi strani je Raduha dobro posredoval ob strelu Bakharja iz petnajstih metrov.
81’: Menjava, iz igre Cottrell, v igro Kasalo.
85’: Konec tekme. Nešportna poteza nasprotne ekipe, ki je po dosojeni enajstmetrovki za Muro odkorakala z igrišča, ker se ni strinjala s sodniško odločitvijo.
Arsenal iz Tule je trenutno peti v drugi ruski ligi. Mura je na pripravah v Turčiji dosegla eno zmago (Rakow), doživela tri poraze (Velež, Kisvarda, Galaxy) in odigrala - pogojno rečeno - en remi, ki bi se na koncu lahko izcimil tudi v zmago. Kot je že pred odhodom v Antalyo napovedal trener Vladimir Vermezović, naj bi Mura po prihodu domov odigrala samo še eno pripravljalno tekmo. Prvo tekmo v spomladanskem delu prvenstva bo odigrala v nedeljo, 11. februarja, ob 15. uri, ko bo gostovala v Celju.  
priprave turčija mura arsenal-tula