vestnik

Mura Nona po zanesljivi zmagi nad Primorjem v polfinalu pokala

Vestnik.si, 4. 10. 2023
Arhiv kluba
Črno-bele so dosegle pričakovano visoko zmago.
Šport

Igralke ŽNK Mura Nona so v četrtfinalu ženskega pokala Slovenije v Bratoncih pričakovano odpravile ajdovsko Primorje, bilo je 9 : 0 (5 : 0), in se uvrstile v polfinale.

Naj vas ne zmoti napis na uradni strani NZS, da se je danes igralo polfinale, ker je napačen. Če so v igri še štirje pari, to ne more biti polfinale, ampak je četrtfinale. 

Pred 60 gledalci je štiri zadetke, enega iz enajstmetrovke, za Sobočanke dosegla Nikolina Plavšić, Josilene De Jesus Matos je bila uspešna dvakrat, po enkrat pa so zadele Neli Hofman, Špela Kolbl in Noelle Vilčnik. 

Varovanke trenerja Bojana Jančarja so nastopile v postavi: Kocijan, L. Kos (E. Kos, 60), Josilene, Adam (Kolbl, 46), Hofman (Vilčnik, 46), Gornela, Rakovec, Plavšić, Rozmarič kap. (Hrga, 75), Thalita, Testen (Dolinar, 60). 

V polfinale se je uvrstil še ŽNK Ljubljana, ki je v gosteh s 3 : 0 premagal Radomlje Medex, in pa Olimpija, ki je izločila Gažon, potem ko je bila tekma prekinjena v 46. minuti, ker Primorke zaradi poškodovanih igralk niso imele več zadostnega števila nogometašinj. Zvečer se merita še ptujska Drava in Cerklje.

ženski-pokal žnk-mura-nona primorje-gaia-naturelle Bratonci