vestnik

Mura pred derbijem potrdila nov prihod

Vestnik.si, 11. 8. 2024
NŠ Mura
Mato Milo je črno-beli
Šport

Pred nocojšnjim derbijem v Mariboru prihaja kadrovska novica iz Fazanerije. Včeraj so Muraši dobili sedmega novinca, konkurenco na desnem bočnem položaju bo zaostril 31-letni hrvaški branilec Mato Miloš, ki je bil v mlajših selekcijah član Rijeke, zaigral pa je tudi za člansko ekipo.

Na Hrvaškem je branil tudi barve Osijeka, Istre in Cibalie. Pot ga je vodila tudi v Italijo, kjer je bil član Spezie in Perugie, na Portugalskem pa je branil barve Benfice in Desportivo Aves. Nazadnje je igral na Poljskem, kjer je bil član Widzew Łódźa. Miloš je v karieri vpisal tudi en nastop za izbrano vrsto Hrvaške. Pogodbo z Muro je podpisal do 30. 6. 2026.

Agrona Šaljo, generalnega direktorja NŠ Mura, veseli, da so z Matom dobili profil nogometaša, ki so ga iskali že nekaj časa in ga ekipa po slovesu Žige Kousa potrebuje. "Gre za kvalitetnega in izkušenega nogometaša, ki ima za seboj že zavidljivo kariero. Verjamem, da bo s svojim znanjem in izkušnjami predstavljal dodano vrednost naši ekipi," je dodal.

Tudi Miloša veseli nova pogodba. "Komaj čakam, da se pridružim ekipi, začnem trenirati in igrati. Vem, da ima Mura zveste in glasne navijače, kar je izredno pomembno tako za klub kot za same nogometaše. Verjamem, da nas čaka dobra sezona, gremo korak po korak in želim, da s soigralci nadaljujemo v zmagovalnem ritmu," je strnil.

mate-miloš nš-mura nogomet