vestnik

Mura predstavila še šestega novinca

Vestnik.si, 16. 2. 2024
NŠ Mura
Grk je šesti novinec.
Šport

Po Robertu Čakšu je NŠ Mura predstavila še enega novinca, ki je pogodbo s soboškim klubom podpisal v zadnjih minutah prestopnega roka. Gre za grškega krilnega napadalca Alexandrosa Kyziridisa.

Kyziridis je prišel v Muro kot posojen igralec Debrecena. V črno-belem bo ostal do konca sezone, nato pa bo imela Mura možnost odkupa. 

Grk je v letošnji sezoni za Debrecen odigral 14 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel dva zadetka ter podajo. Pred prihodom na Madžarsko je bil na Slovaškem pri FC ViOn Zlate Moravce, kjer je odigral 70 tekem, dosegel 15 zadetkov in prispeval 9 asistenc. V mlajših selekcijah je bil član grškega Panetolikosa, Volosa, Iraklisa in PAE Veria. 

Športni direktor Mure Robert Koren je ob predstavitvi Grka izpostavil, da so iskali v napadalnem delu dodatno moč in misli, da so z Grkom dobili tudi širino na krilnih položajih. "Spremljali smo ga nekaj časa in ima karakteristike, kakršne so potrebne za našo igro. Vemo pa, da je konkurenca v ekipi lahko samo zdrava, da nogometaša žene k napredku."

nš-mura okrepitev alexandros-kyzidiris