vestnik

Mura s Celjem v Fazaneriji, kjer turški medijski mogotec ni edini kandidat za vlagatelja

Robert Balantič, 6. 4. 2024
Arhiv kluba
V Fazanerijo prihajajo Celjani, ki drvijo proti naslovu prvaka, vendar je obenem res, da v nadaljevanju sezone niso več tako prepričljivi, kot so bili jeseni.
Šport

Črno-beli končno do prve prvenstvene spomladanske zmage, priborjene na igrišču – V soboto s Celjani

Nogometaše Mure po sredinem pokalnem gostovanju na Bonifiki in napredovanju v polfinale zvečer čaka naslednji prvenstveni izziv. V Fazanerijo prihajajo Celjani, ki drvijo proti naslovu prvaka, vendar je obenem res, da v nadaljevanju sezone niso več tako prepričljivi, kot so bili jeseni. Na zadnjih šestih preizkušnjah so slavili le dvakrat, trikrat so remizirali in enkrat ostali praznih rok. Standardi grofov ob visokih finančnih vložkih so precej višji, hkrati je nemogoče preslišati, da tudi ozračje v slačilnici bojda ni več tako idilično, kot se morda zdi. A to kljub položaju na lestvici vendarle ni preveč presenetljivo.

Damir Krznar ima na voljo širok in kakovosten kader. Vsi igralci ne morejo dobiti želenega časa za igranje, kar prej ali slej privede do nezadovoljstva posameznikov. V knežjem mestu ga za zdaj še uspešno »krotijo«, toda če bi se vmes pripetil še kakšen poraz, bi se težave utegnile poglobiti. Vse to bi bila lahko priložnost za Muro. Grofi so kljub temu favoriti, vendar imajo tudi črno-beli svojo računico in upajo, da bi se na četrtem medsebojnem dvoboju v dozdajšnjem delu prvenstva lahko prvič izognili porazu.



Pod palcem več kot 100 milijonov

Medtem na sončni strani Alp vse bolj vroče postajajo razprave o morebitnih novih vlagateljih na prvoligaškem prizorišču, ki bi lahko spremenili tudi razmerja moči. Pred časom se je v Sloveniji mudil turški medijski mogotec in lastnik angleškega Hull Cityja Acun Ilicali, ki je svojo prisotnost v naši državi potrdil tudi s fotografijo v družbi Aleksandra Čeferina. Nemudoma so se začela namigovanja, da naj bi bil razlog obiska zanimanje za nakup Olimpije, toda vodilni možje v Stožicah so se hitro odzvali in to možnost zanikali. »Rad imam svojo Olimpijo in lahko vam zagotovim, da se o morebitni prodaji ne pogovarjam z nikomer,« je zatrdil Adam Delius. »Naše delo se je šele začelo. Imamo velike načrte tako za prvo ekipo kot za mladinski pogon,« je še poudaril predsednik zmajev in utišal govorice, da bo dvignil sidro.

Toda vse to ne spreminja dejstva, da poslovnež, ki naj bi imel pod palcem več kot 100 milijonov evrov, razmišlja o prihodu v našo državo. Resno razmišlja! Potem ko se je po zgolj nekajmesečni irski epizodi odrekel večinskemu deležu v Shelbournu, ga mika nov projekt. »Zdaj razmišljamo o Sloveniji. Nekaj časa smo preživeli v Grčiji, vendar nismo našli kluba, kakršnega bi si želeli. Menim, da je slovenska liga pravo okolje za nas. Če v zadnjem trenutku ne bo sprememb, se lahko zgodi, da bomo kmalu kupili ekipo iz Slovenije,« je turškim medijem razkril lastnik globalne medijske družbe Acun Medya in se dotaknil tudi srečanja s predsednikom Uefe v Ljubljani. »Imam idejo, da bi kupil klub v Sloveniji, Aleksander Čeferin je Slovenec. Spoznala sva se v Istanbulu po tekmi Fenerbahčeja. Imam določene ideje, povezane z nogometom, ki sem mu jih predstavil. Hvala bogu, da me je bil pripravljen poslušati,« je pojasnil Acun Ilicali.

acun ilicali pm
Profimedia
Turški poslovnež Acun Ilicali je eden od možnih kandidatov za prihod k soboškemu prvoligašu.


Kuzmič in Ilicali za isto mizo

Imena kluba, ki ga zanima, ni razkril, vendar ni skrivnost, da si Robert Kuzmič že dolgo prizadeva, da bi pridobil vlagatelja oziroma strateškega partnerja. Poslovni direktor Maribora Bojan Ban pred časom prav tako ni skrival, da se bodo morali tudi pod Kalvarijo odzvati na nastale razmere in da razmišljajo v tej smeri. Bržčas bi se našel še kdo, ki se trudi pridobiti sredstva iz tega naslova, po naših informacijah pa Acuna Ilicalija v tem trenutku najbolj mika soboški prvoligaš.

Iz zanesljivih virov prihajajo namigi, da naj bi se prvi mož črno-belih in lastnik Hull Cityja vsaj enkrat že sestala. Gotovo naj bi se to zgodilo med obiskom zapriseženega navijača Fenerbahčeja v Ljubljani, takšni in drugačni stiki ter pogovori pa menda trajajo že nekaj časa. Morda ob tem ni zanemarljivo, da je v dresu Hull Cityja, ki je trenutno na meji uvrstitve v play-off za napredovanje v premier ligo, nekoč igral aktualni športni direktor Mure Robi Koren ...

K temu dodajmo, da smo dobili namig, da se je Robert Kuzmič v preteklem obdobju srečal z vsaj še dvema finančno (zelo) močnima »igralcema«, ki sta prisotna v evropskem nogometu, in se pogovarjal o možnosti vstopa v Fazanerijo. Oba oziroma predstavniki obeh so menda že bili na pogovorih v Murski Soboti. Nekateri viri dodajajo, da naj bi bilo vsega skupaj v igri pet investitorjev, ki so vsaj »dali signal«, da bi lahko postali Prekmurci, obenem nam je prišla na uho informacija, da naj bi dogajanje do konca meseca dobilo že precej bolj konkretne obrise. Ampak o tem, kako se bo vse skupaj razpletlo, lahko v tem trenutku le ugibamo.

Mura – Celje  1 : 11

Sobočani in Celjani se bodo v soboto v Fazaneriji pomerili še četrtič v dozdajšnjem delu prvenstva, grofi so postali mala nočna mora za črno-bele. Slavili so na vseh treh preizkušnjah, povrhu zelo prepričljivo. Najprej s 5 : 0, nato z 2 : 0, zadnji dvoboj se je končal z izidom 4 : 1; skupna razlika v golih je 1 : 11.

nš-mura celje plt