vestnik

Mura se je okrepila s starim znancem slovenskih zelenic

A. G., 29. 7. 2021
NŠ Mura
Žiga Škoflek
Šport

Četrta okrepitev Mure, v Fazanerijo se seli Žiga Škoflek, so sporočili iz NŠ Mura.

Žiga Škoflek je četrti nogometaš, ki bo odslej igral v čarno-bejlon. 27-letnik je nazadnje branil barve ruskega drugoligaša Torpedo Moskva, pred tem je v Rusiji igral za Orenburg, kamor se je preselil iz velenjskega Rudarja. Na 37 nastopih za Torpedo in Orenburg je dosegel šest zadetkov.

Škoflek je stari znanec tudi slovenskih zelenic, saj je v PLT branil barve Aluminija in Rudarja iz Velenja. Skupaj je za oba kluba odigral 80 tekem in dosegel 25 zadetkov. V pokalu Slovenije je odigral osem teme in dosegel šest zadetkov, izkušnje pa ima tudi iz 2. SNL, kjer je za Simer Šampion in Aluminij odigral 97 tekem in dosegel 32 zadetkov.

V Mursko Soboto se seli kot prost nogometaš, s čarno-bejlimi pa je podpisal pogodbo do 30.6.2023.

Denis Rajbar: »Žiga je zelo vsestranski igralec, ki lahko igra na večih različnih igralnih položajih. V preteklosti se je že dokazal v Sloveniji, vrača se v ligo, ki jo dobro pozna. Naše poti z Žigo bi se lahko križale že pred leti, vesel pa sem, da smo ga naposled uspeli zvabiti v Fazanerijo. Verjamem, da bo dodana vrednost naši ekipi«.

Žiga Škoflek: »Zelo sem vesel ob podpisu pogodbe z Muro. Vsi vemo, kaj Mura pomeni v slovenskem nogometu. Gre za klub z bogato tradicijo in najboljšimi navijači. Verjamem, da bom tudi sam pripomogel k novim uspehom in komaj čakam, da nase nadenem črno-beli dres«

nš-mura nogomet fazanerija žiga škoflek