vestnik

Mura Sobota I po zmagi nad ŠD SU v končnico s prvega mesta

Vestnik.si, 14. 4. 2024
Arhiv NTK Sobota
Izkušeni Bojan Ropoša je na tekmi z Novomeščani dosegel eno posamično zmago in eno v dvojicah z Mitjo Horvatom.
Šport

V 18. in obenem zadnjem krogu rednega dela prve slovenske namiznoteniške lige (1. SNTL) je ekipa Mura Sobota I na domačem parketu "odpihnila" ŠD SU s 4 : 0 in bo v končnico startala s prvega mesta.

V prvem dvoboju sta Mitja Horvat in Bojan Ropoša v dvojicah premagala Uroša Slatinška in Jožka Omerzela s 3 : 0, v drugem je Gregor Zafoštnik z enakim izidom ugnal Jureta Slatinška, v tretjem pa je bil Horvat boljši od Omerzela s 3 : 1. Še največ dela je imel Ropoša v četrtem dvoboju, v katerem je s 3 : 2 premagal Marka Gazvodo. 

Maribor je v Velenju ugnal zadnji Tempo s 4 : 1, Savinja I pa na Ravnah na Koroškem Interdiskont I z istim rezultatom. Po rednem delu imajo Mura Sobota I, Maribor in ŠD SU po 30 točk, vendar imajo Sobočani najboljše medsebojno razmerje. Četrta je Savinja I s 26 točkami. Tako da sta polfinalna para v končnici Mura Sobota I - Savinja I in ŽNTK Maribor - ŠD SU. Tekme bodo predvidoma 8. maja. 

Kema Murexin I, ki že dlje časa ni imela več možnosti za uvrstitev med prve štiri, je doma ugnala Krko s 4 : 3 (Damjan Zelko 2, Tomaž Pelcar, dvojica Zelko in Pelcar) in je končala na petem mestu z 20 točkami. 

V 10. krogu prve lige za ženske so igralke Keme Murexina v domači dvorani izgubile z Interdiskontom z 2 : 4 (Ema Crnkovič, Ana Kovačec). Na lestvici je prvi Kajuh - Slovan (20 točk), drugi je Interdiskont (14), tretja Kema Murexin (12) in četrti Arrigoni (8). 

namizni-tenis sntl mura-sobota šd-su