vestnik

(FOTO) Mura tokrat lažje napredovala na začetku pokala

Vestnik.si, 20. 9. 2023
Loris Cipot
Dokležovje : Mura
Šport

Za razliko od lani, ko se je v Gančanih na koncu srečno izvlekla (1 : 2), je Mura tokrat v 1. krogu pokala MNZ Murska Sobota (pokal Pivovarna Union) v Dokležovju slavila lažje, čeprav je dosegla enako število zadetkov. Vendar je do zmage prišla mirno in brez večjih težav. Končni izid: 0 : 2, dvakratni strelec je bil Nikola Jovićević.

Dokležovje - Mura 0 : 2 (0 : 1)

Igrišče NK Dokležovje, 500 gledalcev, sodnik: Slavko Nemet (Prosenjakovci).

Strelec: 0 : 1 Jovićević (44), 0 : 2 Jovićevič (47).

Rumeni kartoni: Podgorelec, A. Lukač; Sadriu, Šarić.

Dokležovje: Gaber Pinterič, Jerič (Breznik, 66), Vereš (Ropoša, 54), Karajica (Vrbančič, 54), Dam. Gjergjek, Podgorelec (Kebel, 73), Cof, Dav. Gjergjek (Vodovnik, 73), B. Lukač kap., A. Lukač, L. Lukač. Trener: Štefan Horvat. 

Mura: Raduha kap., Sadriu, Saitoski (Kasalo, 46), Cottrell (Brkić, 62), Šarić (Ignjič, 79), Tripi, Ščernjavič, Jovićević, Proleta, Trontelj, Spasojević (Domjan, 73). Trener: Vladimir Vermezović.

doklezovje, mura
Loris Cipot
Dokležovje : Mura

Mura je prevladovala že od začetka in skušala s kombinatornimi akcijami priti do strelov, vendar je bilo kar osem nogometašev trenutno vodilnega moštva v MNL Murska Sobota skoraj ves čas v obrambi, tako da so v glavnem odbijali ali blokirali žogo ali pa so bili črno-beli nenatančni. Gostitelji so samo enkrat na tekmi prišli do priložnosti iz prostega strela, kjer pa je bil tokratni kapetan Mure Florijan Raduha na pravem mestu. Drugače soboški vratar na tem srečanju večinoma sploh ni imel dela. 

doklezovje, mura
Loris Cipot
Dokležovje : Mura

Proti koncu prvega dela pa so napadi Sobočanov postajali vse bolj siloviti in nevarni, obramba domačih pa se je začela rahljati. Tukaj so najpomembnejši dogodki:  

40: Jovićević po kotu Ivana Šarića visoko skače in močno strelja z glavo, z izvrstno obrambo pa se je izkazal domači vratar Tomo Gaber Pinterič. 

doklezovje, mura
Loris Cipot
Dokležovje : Mura

42: Šarić dobro meri iz prostega strela, še enkrat pa je dobro posredoval Gaber Pinterič. 

44: GOL 0 : 1 Nikola Jovićević! Mura je vendarle prišla do zasluženega vodstva. Kot je z leve strani izvedel Šarić, Jovićević pa je pri prvi vratnici najvišje skočil in z glavo natančno poslal žogo v daljši kot. 

Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Mure. 

doklezovje, mura
Loris Cipot
Dokležovje : Mura

47: GOL 0 : 2 Nikola Jovićević! Tokrat je bila natančna podaja Filippa Tripija z desne strani, Jovićević pa se je pred vrati vrgel naprej in spet z glavo zabil žogo v mrežo. 

doklezovje, mura
Loris Cipot
Dokležovje : Mura

57: Po odvzeti žogi domačim je sledil hiter slalom Bena Cottrella skozi obrambo Dokležovja in strel, a je bil Gaber Pinterič spet na pravem mestu.

doklezovje, mura
Loris Cipot
Dokležovje : Mura

61: Jovićević je imel po podaji z desne še eno priložnost po strelu z glavo, vendar je tokrat meril precej mimo vrat. 

Sledilo je obdobje več menjav, zato igra na obeh straneh več ni bila tako povezana, streli Mure pa manj nevarni. Še največkrat je poskušal mladinec Jaka Domjan, vendar je bil nenatančen ali pa je bil na to pripravljen domači vratar. Tako se je srečanje brez večjih razburjenj končalo z izidom 0 : 2. Mura je bila zadovoljna z doseženo zmago brez kakšne nervoze, gostitelji pa z zelo znosnim porazom, čeprav praktično niti enkrat niso resneje ogrozili vrata gostov. 

doklezovje, mura
Loris Cipot
Dokležovje : Mura

Preostale tekme 1. kroga pokala MNZ Murska Sobota so se končale takole: Apače - Rakičan 0 : 8, Tišina - Aluvar Gančani 0 : 3, Kema Puconci - Čarda Martjanci 0 : 6, Cven - Hodoš 0 : 1, Bogojina - Radenska Slatina 2 : 3, in Grad - Serdica Goričanka Kl. Šinko 2 : 0. 

pokal-mnz-murska-sobota 1.-krog Dokležovje mura