vestnik

Mura ugnala romunskega pokalnega prvaka

Vestnik.si, 22. 6. 2024
NŠ Mura Facebook
Mura je dobro opravila svojo preizkušnjo z romunsko ekipo FC Corvinul.
Šport

Na pripravljalni tekmi v Renkovcih je Mura premagala predstavnika romunske druge lige, ki pa je aktualni pokalni prvak, klub FC Corvinul 1921 Hunedoara, s 3 : 2 (2 : 1).

NŠ Mura - FC Corvinul 1921 Hunedoara 3 : 2 (2 : 1)

Strelci: 1 : 0 Antolin (5), 2 : 0 Pucko (17), 2 : 1 Goodnews (42), 2 : 2 Hergheligiu (54, 11 m), 3 : 2 Jelovica (80).

Mura je nastopila v postavi: Mihelak, Kous kap., Cipot, Sadriu, Pucko, Šarić, Nuhanović, Antolin, Kurtović, Kasalo, Maroša. Zaigrali so še: Turudija, Raduha, Tripi, Jovićević, Maruško, Proleta, Ščernjavič, Domjan, Koren, Kumer Čelik in Jelovica. Trener; Anton Žlogar.

FC Corvinul je nastopil v postavi: Fl. Iacob, Fv. Iacob, Chindris, Manolache, Neacsa. Hrezdac, Mitran, Bradu, Ubbink, Girbita, King. Zaigralo je še več igralcev s klopi za rezerve. Trener: Florin Maxim.  

Tekma je bila zaprtega tipa.

"Zadovoljen sem predvsem s tekaško predstavo svoje ekipe. Treniramo dobro in naporno, na trenutke se nam je poznala utrujenost. Fantje so dali vse od sebe, pojavljale so nekatere pomanjkljivosti, ampak vzdušje v ekipi je zelo dobro, pa tudi mladi igralci so opravili svoje delo precej dobro," je po srečanju dejal trener Mure Anton Žlogar.

"To je bil enajsti dan priprav, tako da je tekma služila predvsem temu, da si raztegnemo noge, da lahko veliko tečemo. Noge so drugače seveda še težke, kar je normalno. Če ne bi bil težke v tem delu priprav, bi bilo nekaj narobe. Glede mojega zadetka pa ne vem, kaj naj rečem. Enostavno zapreš oči in udariš, pa kam gre, gre," pa je povedal strelec enega od leših zadetkov, branilec Klemen Pucko.

pripravljalna-tekma nš-mura corvinul hunedoara