vestnik

Pripravljalna tekma: Mura remizirala z Varaždinom

Vestnik.si, 25. 3. 2023
Facebook NŠ Mura
Mura - Varaždin 1 : 1.
Šport

V močni pripravljalni tekmi se je Mura na stadionu TŠC Trate v Gornji Radgoni v pretežno deževnem vremenu pomerila z NK Varaždin, ki je trenutno četrti v elitni hrvaški ligi. Končni izid je bil 1 : 1, strelca pa Banovec in Cipot.

Mura je začela prvi polčas v postavi: Raduha, Črnko, Cipot, Morris, Kous kap., Maruško, Zličić, Klepač, Šroler, Jovičević, Stijepović.

V drugem polčasu so zaigrali še: Vidmar, Beganović, Šarić, Tripi, Štefanec, Domjan, Brkić, Graj, Lovrec, Petković, Jelovica.

V prve pol ure so bili Varaždinci nevarnejši in so najprej v 19. minuti zatresli vratnico, v 26. minuti pa zasluženo povedli. Venezuelec Andris Herrera je sprva močno streljal, Florijan Raduha je žogo s parado odbil, Lovro Banovec pa jo je z glavo poslal v nebranjeno mrežo - 0 : 1. 

Pred koncem prvega dela je Mura povečala pritisk na vrata gostov in v 45. minuti izenačila. Matic Maruško je podal pred vrata, po krajši zmedi pa je žoga prišla do Kaija Cipota, ki jo je iz bližine zabil v mrežo - 1 : 1. 

V drugem polčasu, v katerem sta oba trenerja, Dejan Grabić in Mario Kovačević, v igro poslala veliko mladih igralcev, velja omeniti odličen strel Filippa Tripija z daljave v 59. minuti, po katerem je moral vratar Josip Silić odbiti žogo prek prečnika v kot.

Mura se je izkazala z akcijo še v 62. minuti, ko je po prostem strelu Mihaela Klepača Martin Šroler na levi strani prodrl skozi obrambo gostov in nastavil žogo Cipotu, ta pa je po strelu z levico zadel prečnik. 

pripravljalna-tekma gornja-radgona mura varaždin